,,Blbečkové..." Kellner kupuje Novu: Překvapivá slova. Z povolaných úst

29.10.2019 9:44

Skupina PPF podepsala s vlastníky skupiny CME dohodu o převzetí mediálních aktivit této korporace. K transakci se ještě musí vyjádřit Evropská komise a národní regulátoři všech pěti zemí, ve kterých sídlí přebírané televize. To, jak vnímá možné ovládnutí TV Nova Petrem Kellnerem, popsal pro svůj facebookový profil marketingový expert Jakub Horák. A na Aktuálně.cz se k němu vyjádřil i komentátor David Klimeš.

,,Blbečkové..." Kellner kupuje Novu: Překvapivá slova. Z povolaných úst
Foto: red
Popisek: Majitel skupiny PPF Petr Kellner

„Z toho, že Kellner převzal Novu, mám radost. Protože ji taky mohl převzít někdo jinej, podstatně horší. A ohledně Home Credit jsem svůj názor nezměnil – mě fascinuje, kolik lidí rezignovalo na princip svobody myšlení. Když si někdo půjčuje peníze a nemá na to, aby je vrátil, je to jeho problém. Vnímat lidi jako nesvéprávný blbečky, kteří nevědí, co činí, odmítám. Takový myšlení je cesta do pekel. Každej víme, co děláme, a každej neseme za svý rozhodnutí zodpovědnost,“ poznamenal marketingový expert Jakub Horák a rýpl si tak do nebankovní společnosti Home Credit.

Anketa

Vnímáte zdraví prezidenta Zemana jako problém?

19%
81%
hlasovalo: 12735 lidí

„PPF si v TV Nova kupuje příliš vzácný majetek, než aby jej hned začala ničit ovlivňováním. Otázkou ale je, co vše bude chtít telekomunikační pionýr propojovat. A zejména pak to, co už by mu regulátor dovolit neměl,“ okomentoval pak obchod komentátor David Klimeš pro server Aktuálně.cz.

„Chce Kellner, kterému patří slušná porce drátů, optických kabelů a nejrůznější telefonie ve střední a východní Evropě, spojit toto impérium s mediálním obsahem a vynalézt nové moderní masové médium pro 21. století? Nebo si podnikatel, který od koupě O2 podniká v čím dál regulovanějším byznysu, jenž si žádá podporu politiků, chce koupit především vliv a mediální moc?“ ptá se následně Klimeš na odpověď na hádanku, na niž stále není jasná odpověď. Podle slov nejbohatšího Čecha, chce využít synergie mezi tvorbou mediálního obsahu a jeho distribucí. 

„Sama PPF upozorňuje, že tak citlivý obchod budou Evropská komise i zdejší úřady prověřovat několik měsíců. Bohužel, místo debaty o tom, co ještě jedna skupina může – minimálně v Česku – se diskuse od počátku soustředí jen a pouze na Kellnerovy postranní úmysly,“ dodal Klimeš s tím, že se však domnívá, že je nepravděpodobné, aby Kellner totálně překopal programové schéma poté, co mu nákup schválí regulátor. „Takže, ač se snaží usilovně ohnout českou politiku k podpoře svého složitého byznysu v Číně, můžeme si tipnout, že Nova i nadále bude reprízovat Velké nesnáze v Malé Číně. Ač podporovatel Václava Klause sdílí odpor ke všemu levicovému, asi uvidíme zase někdy na obrazovce Snowboarďáky. A okolí Hradu si nemusí vykládat nijak fatálně Všechny prezidentovy muže, stejně tak zbytek českých miliardářů Sbal prachy a vypadni. Mocenská přidaná hodnota Novy se pravděpodobně zatím nejvíce projeví v zákulisí při jednání s politiky. Jinak ale Kellner bude chtít patrně především rychle dokázat, že umí uspět v novém byznysu a otočit peníze,“ uzavřel Klimeš. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…