„Číňani se dozví vše. Dřív, než Češi dokončí zápis.“ Vystrčil na Tchaj-wanu: Hrozí problém

17.08.2020 17:28

Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) odlétá koncem srpna na Tchaj-wan. Bere sebou devadesátihlavou delegaci, ve které nebudou chybět ani podnikatelé. Čína však opakovaně varovala, že české podniky na cestu na Tchaj-wan doplatí. Česko na tuto cestu doplatí. Podnikatelé, kteří poletí na Tchaj-wan, možná budou muset počítat s tím, že se jim Čína uzavře.

„Číňani se dozví vše. Dřív, než Češi dokončí zápis.“ Vystrčil na Tchaj-wanu: Hrozí problém
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Předseda Senátu Miloš Vystrčil

Přesné složení delegace, která s Milošem Vystrčilem vyrazí na Tchaj-wan, zatím není známo, ale už teď zaznělo jedno varování. Čína se možná podnikatelům jedoucím na Tchaj-wan zcela uzavře. Pokud někdo věří, že bude nakonec Čína benevolentnější, nesmí zapomenout, že čínský komunistický režim je totalitním režimem, který si vše pamatuje a jedná podle svých zájmů.

To, že má Senát vlastně nulový vliv, stejně jako jeho předseda, Číňany nezajímá. Pro ně je rozhodující symbolika. A šéf horní komory je druhý nejvyšší ústavní činitel ČR. To je jako americký viceprezident, bez ohledu na skutečné rozdíly. A lidé, kteří budou v jeho delegaci, to pocítí také, i když by si jich jinak Číňané nevšimli,“ sdělil Právu diplomatický zdroj.

K Vystrčilově delegaci se proto nepřipojí žádný náměstek z ministerstva zahraničí, ani nikdo z ministerstva průmyslu a obchodu vedeného Karlem Havlíčkem za hnutí ANO. Ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) přitom ještě minulý týden naznačoval, že by se někdo z ministerstva k delegaci mohl přidat.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…