Donald Trump obvinil Billa Clintona ze znásilnění

19.05.2016 9:10

Republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump včera poskytl rozhovor televizní stanici Fox News a tvrdě se v jeho průběhu pustil do exprezidenta Billa Clintona. Mimo jiné jej obvinil ze znásilňování.

 Donald Trump obvinil Billa Clintona ze znásilnění
Foto: repro Fox News
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

Bývalý prezident Spojených států Bill Clinton se v posledních měsících aktivně zapojil do prezidentské kampaně své manželky Hillary. Před několika dny na sebe upozornil tím, že při jednom vystoupení v rámci kampaně obvinil Polsko a Maďarsko z přílišné příchylnosti k Putinovu režimu. Dále konstatoval, že v obou zemích není demokracie a vyčetl Varšavě i Budapešti, že nepřijímají uprchlíky. Političtí vůdci obou zemí reagovali nekompromisně a do Clintona se včera neméně ostře strefoval také Trump.

Realitní magnát, který má velmi blízko k republikánské nominaci, znovu vytáhl na světlo obvinění Clintona ze znásilnění. Komentátor Fox News Sean Hannity právě s Trumpem řešil článek publikovaný v deníku The New York Times, jenž se zabýval Trumpovými vztahy se ženami a vůbec jej nešetřil. „Ten článek je absolutní katastrofa. Všechna moje slova tam překroutily,“ prohlásil Trump a komentátor mu nahrál na „smeč“, když se ironicky dotazoval, jestli deník udělá také rozhovory se všemi ženami, které obvinily ze sexuálního obtěžování Clintona.

Celý text v angličtině najdete ZDE.

„Na jedné straně zneužíval svého postavení, na straně druhé samozřejmě Clinton osahával ženy proti jejich vůli,“ konstatoval komentátor. Trump jej následně doplnil a řekl, že se bývalý prezident dopustil také znásilnění. „A také lhal a dělal další nesprávné věci,“ pokračoval Trump v obviňování manžela své největší konkurentky v boji o Bílý dům. Nicméně ze strany Trumpa to nebyla zdaleka první poznámka poukazující na Clintonovy skandály. „Hillary si vzala chlapíka, který se dopustil v naší vysoké politice zdaleka nejvíce sexuálních útoků namířených proti ženám,“ cituje Daily Mail.

Trump dále hovořil o tom, že Clinton díky svému nemístnému sexuálnímu apetitu zničil život mnoha ženám. Ovšem i samotný Trump často čelí obviněním, že se chová k ženám neuctivě a neváží si jich. Známé jsou jeho časté konflikty s ženami novinářkami a „politicky nekorektní“ výroky na dresu politických soupeřek. Nicméně ve srovnání s Clintonovou minulostí se jeví Trump jak příkladný gentleman ze staré školy. Této skutečnosti ostatně Turmp již před pár měsíci využil, když v lednu zveřejnil video, kde dával do spojitosti známého komika Billa Cosbyho obviněného ze znásilnění právě s Billem Clintonem a jeho aférami.

Trumpovo video se na sociálních sítích objevilo právě v době, kdy se ozvala jedna z údajných obětí Billa Clintona Juanita Broaddrick. Tu měl Clinton znásilnit v roce 1978, kdy byl guvernérem státu Arkansas. Broaddrick se k celé záležitosti vrátila na svém Twitteru letos v lednu. „Bylo mi 35 let, když mě Clinton znásilnil v hotelovém pokoji. Je mi teď 73, ale stále na to trauma nemohu zapomenout. Jeho manželka Hillary o všem věděla a snažila se mě umlčet,“ obvinila Broaddrick vedle samotného Clintona i jeho manželku Hillary, která přitom ve své kampani silně akcentuje boj za ženská práva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…