„Jakub v televizi pracovat nechce“. Železný vyzval Pavla a schytává to z kaváren

21.06.2023 16:56 | Ze sítí

Moderátor veřejnoprávní České televize Jakub Železný radí na svém twitterovém profilu prezidentu Petru Pavlovi, co má dělat v době výročí okupace. A nesetkává se úplně s pochopením.

„Jakub v televizi pracovat nechce“. Železný vyzval Pavla a schytává to z kaváren
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Jakub Železný.

„Pane prezidente Pavle, s úctou k Vaší funkci i Vám osobně: Za 2 měsíce je 55. výročí okupace ‘68. Vy jste dobrovolně přísahal, že budete stát pevně po boku Sovětské armády, která tu zavraždila přes 420 lidí, i děti. Prosím, zvažte, jak za 2 měsíce budete uctívat jejich památku. J.“, poznamenal moderátor Železný na svém twitterovém profilu s doložkou přísahy.

„Pane Železný, z jakého titulu si prosím myslíte, že by moderátoři veřejnoprávních médií měli udílet nevyžádané rady prezidentovi? Zopakujeme pro vás: Petr Pavel si svoji chybu odpracoval, takže není jediný důvod, proč by měl na toto výročí mlčet, jak mu nevkusně radíte. Děkuji,“ zeptal se jej nejprve příznivec Pirátů Lukáš Valenta v diskusi, následně pak sdílel i vlastní příspěvek.

„Pan Jakub Železný dnes opět není ve formě. Vzkazovat prezidentu Pavlovi přes twitter, aby na výročí okupace '68 mlčel, je poměrně silná káva. Pane Železný, tohle opravdu není vaše role jakožto zaměstnance veřejnoprávního média. Přeparkujte si prosím, takhle stát nemůžete. Děkuji,“ napsal Valenta.

V diskusi pod Železného příspěvkem se ozval také biochemik Jan Konvalinka. „Tohle je přísaha vojáka základní vojenské služby. Takhle přísahala celá mužská populace Československa, schopná vojenské služby, včetně mne. Při vší úctě k Vaší práci a Vám osobně, mám v srpnu taky někam zalézt, pane Železný?“ zeptal se. 

„Doufám, že se k tomu vyjádří i ČT24,“ píše následně například jeden z diskutérů. „No, hrdinství má různé podoby, tenhle tweet to není,“ dodává další. „Dost přes čáru, myslím, že Jakub v televizi pracovat nechce,“ poznamenává další. „Ego zvítězilo nad profesionalitou,“ dodává další.

S kritikou za svou minulost se v době svého premiérování setkával také Andrej Babiš (ANO), kterého jeho odpůrci vypískávali na Národní třídě při uctívání památky 17. listopadu 1989.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pávek je bezcharakterní hovado , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepermoníček , 21.06.2023 18:32:17

|  11 |  0

Další články z rubriky

„Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

10:30 „Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

V podcastu Reinvent The Money promluvil známý americký politolog, profesor Mearsheimer. Jeho slova o…