„Je krásné něčemu vládnout, i kdyby to bylo jen stádo dobytka.“ U Xavera o Milionu chvilek: Zlá předpověď

02.03.2020 13:44

Podtrženo, sečteno navštívila tentokrát komentátorka Karolína Stonjeková. Usoudila, že s protesty proti Stanislavu Křečkovi udělal Mikuláš Minář přešlap. Prý mu zachutnala moc. A padla slova o „vládnutí dobytku“. Okomentovala také, jak Piráti nahlásili koupi TV Nova do USA. Únor by se podle ní mohl přejmenovat na měsíc bonzáctví. A pár slov měla i k Jaroslavu Foldynovi.

„Je krásné něčemu vládnout, i kdyby to bylo jen stádo dobytka.“ U Xavera o Milionu chvilek: Zlá předpověď
Foto: Repro XTV
Popisek: Komentátorka Karolína Stonjeková v Podtrženo sečteno

Jako první komentovala Karolína Stonjeková průzkum Centra pro výzkum veřejného mínění, který nedopadl pro Milion chvilek pro demokracii nejlépe.

Anketa

Jste spokojeni s výsledky parlamentních voleb na Slovensku?

13%
21%
hlasovalo: 6017 lidí
Stonjeková shledala, že je to jen otázka času než Milion chvilek a jeho šéf narazí. Protestovat proti Stanislavu Křečkovi a Polsku a Maďarsku byl ze strany spolku „obrovský přešlap“. „Za tenhle přešlap vděčí Mikuláš Minář jedné věci, a ta se jmenuje moc. On si prostě přičichl k tomu, jaké je to mít moc, jaké to je být v popředí, všimněte si, že on z pozice hlavního babišobijce vystřídal i Miroslava Kalouska,“ pravila komentátorka a dodala, že šéf posl. klubu TOP09 už zdaleka není vnímán jako hlavní opozice vůči Andreji Babišovi.

K Minářovým choutkám vládnout citovala klasiku Důmyslného rytíře Dona Quijota de la Manchu. Kde Sancho říká: „Je krásné něčemu vládnout, i kdyby to bylo jen stádo dobytka. A pan Mikuláš Minář nemá pocit, že vládne jen tak něčemu, on vládne davům.“ Stonjeková ještě prohlásila, že Minář zaplnil Staroměstské náměstí, ale Xaver ji krotil, že viděl, jaký „dav“ byl na setkání v Plzni. „Už to náměstí v Plzi svědčilo o tom, že jeho trend je opravdu na sestupu,“ mínila komentátorka.

Dalším tématem byl soudní spor, ve kterém Afghánec Hamid Said tvrdil, že je nezletilý a stěžoval si na Policii ČR, že se k němu chovala jako ke zletilému, i když podle zkoumání kostí zletilý je. Stížnost za něj podala neziskovka Organizace pro pomoc uprchlíkům. Stonjeková uvedla, že je to skvělý příklad toho, jak neziskové organizace i za státní peníze pracují proti státu a jeho občanům. A že neziskovkám nezáleží na tom, že by byl 27letý Afghánec zařazen k dětem.

I koronavirus a vykoupené obchody byly zmíněny. Stonjeková pravila, že se jedná o paniku. „Na druhou stranu, trocha té paniky a trocha toho uskrovnění a uvědomění, že žijeme ve světě, který má nějaká rizika a číhají tu na nás nějaká nebezpečí, protože jsme si za posledních  pár let hodně zvykli, že žijeme v blahobytu, nic nám nechybí a nemusíme se o nějaké existenční otázky starat, tak možná trocha toho uvědomění nám neuškodí,“ dodala s tím, že se lidé naučí mít doma zásobu potravin, pitné vody a i hotovosti. Třeba i mladá generace.

Xaver se dotkl i tématu prodeje společnosti CME Petru Kellnerovi, tedy že Piráti nahlásili tento prodej americkému Kongesu k prošetření. Stonjeková poznamenala, že by únor mohl být vyhlášen „měsícem národního bonzáctví“. A připomenula, jak si stěžoval Jakub Patočka prezidentu Macronovi a Verhofstadtovi a nyní se přidali Piráti Lipavský a Wagenknecht. Uvedla, že ve věci se angažuje kongresman Marco Rubio, který se prý sešel s „velkým odborníkem na čínské vměšování a čínský vliv“. Tedy senátorem Pavlem Fischerem.

Na závěr si moderátor nechal svůj rozhovor s bývalým poslancem ČSSD Jaroslavem Foldynou.

Stonjeková konstatovala, že Foldynův odchod byl na spadnutí, ale Xaver se divil, že Foldyna „jde k Okamurům“. Komentátorka dodala, že u Foldyny přicházelo v úvahu ještě hnutí ANO, ale Trikolóra prý ne, protože dle průzkumů má ještě menší procento voličů než ČSSD. „SPD má v tomhle směru přeci jenom lepší vyhlídky, to znamená, že prosakují informace, že za ně bude kandidovat na Ústecku jako dvojka,“ dodala Stonjeková s tím, že v krajských volbách by měl Foldyna uspět bez větších problémů. K SPD podle ní bude schopen přitáhnout zhrzené voliče ČSSD, kteří ještě nepřeběhli k ANO.

Celý díl pořadu ZDE


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…