„Koho chleba jíš, toho prd*l lízej.“ Pochlubili se, že volí Babiše. Takto dopadli

27.01.2023 19:50 | Ze sítí

S nemalou kritikou se na sociálních sítích setkali poslanci hnutí ANO kvůli podpoření expremiéra a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše (ANO) v prezidentských volbách. Mnozí lidé například upozorňují, že o některých poslancích slyší poprvé v životě až právě v souvislosti s jejich vyjádřeními podpory pro Babiše. „Proč vás vůbec neznám? Co konkrétního jste ve Sněmovně udělal? A myslíte si, že je to za 150 tisíc dost?“ sneslo se například na poslance ANO Martina Kuklu potom, co prezidentský kandidát sdílel jeho fotografii. „Vy jste kdo?“ ptají se další.

„Koho chleba jíš, toho prd*l lízej.“ Pochlubili se, že volí Babiše. Takto dopadli
Foto: Repro FB
Popisek: Andrej Babiš na tiskové konferenci ohledně nenávisti vůči němu a jeho voličům

Anketa

Kdo víc rozděluje společnost?

hlasovalo: 42148 lidí
Mnozí poslanci hnutí ANO se v rámci probíhajícího druhého kola prezidentských voleb na svých sociálních sítích vytasili s podporou pro šéfa hnutí Andreje Babiše a vyzývají, aby je následovali i další voliči.

Vyjádření podpory pro expremiéra Babiše se však některým z nich nemálo vymstilo, jelikož se pod jejich příspěvky sešlo nebývalé množství kritiky. „Pojďme volit kandidáta, který má zkušenosti v politice, znají ho v zahraničí, pomáhá lidem, chrání české zájmy, nabízí vizi a bude prezidentem všech. Proto Andrej Babiš,“ vyzvala v pátek poslankyně ANO Monika Oborná a reakce na sebe nenechaly dlouho čekat.

Pozornost vzbudila zejména její slova, že Babiše „znají v zahraničí“. Tomu sice nikdo z diskutujících nerozporoval, množily se však připomínky, proč tomu tak je.

„V zahraničí ho fakt znají. Ale víte, za co ho tam mají?“ napsal jeden z přispěvatelů a sdílel fotografii nejčerstvějšího pohledu na Babiše v polském tisku, kde se o prezidentském kandidátovi píše kvůli jeho odmítavému postoji k vyslání vojenské pomoci Polsku při případném napadení sousední země jakožto o „zrádcovi“.

„Ano, v zahraničí ho bohužel znají. A raději by neznali,“ připojila se jedna z diskutujících.

Lidé připomínali, že výrok, který později bral Babiš zpět, stihl rozpoutat v Polsku a pobaltských zemích nemalý rozruch a krátce po jeho zveřejnění se skandál snažila zažehnat i česká diplomacie či prezident Miloš Zeman.

A nešlo přitom jen o média. Například polský europoslanec za vládnoucí národně-konzervativní Právo a spravedlnost Ryszard Czarnecki o Babišovi po výroku napsal, že „plácá páté přes deváté“. „Ať si panáček přečte mezinárodní smlouvy, které Česko podepsalo,“ vzkázal a Babišovi popřál „příjemné počtení a důstojnou porážku“.

Podobně laděných příspěvků se sešlo několik. „Celej svět ho zná, to máš pravdu, jako podvodníka, vochcávače a ukrutnýho imbecila,“ mínil o Babišovi po příspěvku Oborné další z přispěvatelů.

Reakce vzbudila i Babišova „pomoc lidem“. „Pomáhá lidem? Dělníci v jeho firmách pracují za minimální mzdy, jsou nuceni žádat stát o podporu. Ať si sníží zisk a vyšší mzdou pomůže lidem,“ padlo také v jednom z mnoha příspěvků.

Ještě hůře pak dopadl partajní kolega Oborné – poslanec ANO Murtin Kukla, jenž sdílel svoji fotografii s hlasovacím lístkem Petra Pavla doneseným z volební místnosti s ujištěním, že volil šéfa ANO Andreje Babiše.

Krátce na to, co jeho příspěvek prezidentský kandidát sdílel, mu mnozí dali najevo, že o jeho práci ve Sněmovně dosud neslyšeli. „Dobrý den, proč vás vůbec neznám? Co konkrétního jste ve Sněmovně udělal? A myslíte si, že je to za 150 tisíc dost? Děkuji za informaci,“ přistálo v diskusi od uživatele s přezdívkou „Nezvaný host“.

„Vy jste zase kdo? Děkuji,“ padlo v dalším podobně laděném příspěvku.

Zněla též tvrdá vyjádření. Poslanec si tak vyslechl i jedno vulgární rčení: „Koho chleba jíš, toho prdel lízej.“

Tvrdé reakce si vyslechl i poslanec za ANO Aleš Juchelka za to, že se vyjádřil, že Babiš „bude dobrým prezidentem“.

Či poslankyně Romana Fischerová, která v Babišově hnutí skončila v loňském roce poté, co těsně před zářijovými komunálními volbami rozesílala hromadné zprávy, ať lidé nevolí kandidáta ANO a radši dají hlas soupeři z ODS. „Andrej Babiš na Hrad!“ má však tentokrát jasno. „To bude mrzení,“ stojí například v diskusi pod její výzvou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Zeptala bych se, , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseprbab , 28.01.2023 7:38:38
těch co křičí a touží vyslat vojáky na podporu Ukrajiny, pošlete tam svoje syny, manžele, kamarády? To by bylo vymluvnych odpovědi. Plácat do větru, v tom jsou přeborníci, ale skutek utek.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

11:30 Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

„Původní bílé křesťanské evropské obyvatelstvo je nahrazováno migranty stále se zrychlujícím tempem,…