„Láska z radnice“ za dvanáct let. Bývalý místostarosta si vyslechl trest za pokus vraždy

25.03.2024 18:26

Miroslav Závada byl místostarostou v Lovosicích, teď muže zamířit do vězení. Dnes jej tam poslal, nepravomocně na dvanáct let, Krajský soud v Ústí nad Labem. Před dvěma lety se měl totiž pokusit na hotelu na Litoměřicku zavraždit manžela své milenky. Postřelil jej legálně drženou zbraní do břicha.

„Láska z radnice“ za dvanáct let. Bývalý místostarosta si vyslechl trest za pokus vraždy
Foto: hns
Popisek: Ilustrační koláž

Závadovi obhájci sice u soudu požadovali, aby byl zproštěn obžaloby. Podle jednoho z nich nastal konflikt trojúhelníku, který skončil nešťastným zraněním poškozeného. „Nebyl prokázán úmysl poškozeného usmrtit nebo ho zranit,“ uvedl obhájce. 

Celá situace se měla odehrát tak, že Závada měl na hotelu trávit milostné chvíle se svou milenkou – bývalou místostarostkou Lovosic. Její manžel dorazil nečekaně, podle rozsudku vykopl dveře pokoje. „Poté přišel do těsné blízkosti pana obžalovaného a ten ho okamžitě střelil,“ uvedl k tomu soudce Martin Parolek. 

Na obhajobu soudce nepřistoupil. Podle něj obžalovaný zbraň přinesl, vědomě ji vytáhl a použil. „Je vysoce nepravděpodobné, že by k výstřelu došlo náhodně. Zbraň k tomu byla připravena,“ dodal státní zástupce Vladimír Jan.

Postřelený muž dodnes trpí psychickými problémy, s manželkou je v rozvodovém řízení.

„Láska z radnice“ připomíná příběh pirátského náměstka ministra vnitra, pana Lukáše Koláříka, který musel odstoupit, když ve vnitráckém zámečku Spiritka na Smíchově došlo ke střetu jeho asistenky a milenky s manželkou. Střet nastal poté, co si svou asistentku pozval do apartmá, kde manželka spala. Bizár situaci dodala Koláříkova těžká opilost, pro kterou část hádky dam prospal, a završení v podobě útoku vystřelovacím nožem, který ležel na nočním stolku.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…