Nebavilo ho to? Ministr zahraničí USA odletěl ze summitu NATO do divadla

11.07.2016 8:41

Americký ministr zahraničí John Kerry se během včerejšího summitu NATO probíhajícího v Polsku rozhodl ještě před jeho skončením místo konání opustit. „Před prezidentem Obamou, Angelou Merkelovou nebo prezidentem Hollandem se rozhodl dát přednost Jennifer Lopezové a Jane Fondové,“ uvádí britský Daily Mail.

 Nebavilo ho to? Ministr zahraničí USA odletěl ze summitu NATO do divadla
Foto: archiv
Popisek: Sergej Lavrov a John Kerry

Anketa

Bojíte se útoku Ruska na některý ze států NATO?

3%
97%
hlasovalo: 11640 lidí

John Kerry dal přednost fikční politice před tou skutečnou, když se rozhodl opustit jednu z nejdůležitějších politických událostí tohoto roku, aby se mohl včas dostat na své oblíbené představení na Broadwayi,“ píše Daily Mail.

Summitu NATO, který se konal v pátek a sobotu v polské Varšavě, se zúčastnili státníci jako americký prezident Barack Obama, ministr obrany Ash Carter, britský předseda vlády David Cameron, německá kancléřka Angela Merkelová, ukrajinský prezident Petro Porošenko a mnozí další.

Jedním z účastníků byl i americký ministr zahraničí John Kerry, tedy alespoň do té doby, než se ze summitu rozhodl „vypařit, aby se mohl včas dostat na zřejmě mnohém zábavnější sobotní představení na Brodwayi“, píše New York Post. 

Prezident Obama při setkání světových lídrů ve Varšavě promluvil o bezprecedentních výzvách, kterým v současné době Aliance čelí: od globálního terorismu přes ruskou agresi po imigrační krizi. Všechny přítomné ovšem ubezpečil, že se mohou spolehnout na americkou pomoc. „Ve špatných i v dobrých časech se Evropa může spolehnout na Spojené státy,“ uvedl.

Letošní summit NATO byl rovněž specifický tím, že se odehrával v atmosféře ne zcela jasné budoucnosti Evropské unie poté, co Velká Británie vyjádřila své přání z Unie vystoupit. „Myslím si, že letošní summit podtrhl jeden zásadní bod; přestože Velká Británie zřejmě opustí Evropskou unii, rozhodně to neznamená, že se stahuje ze světové scény. Rozhodně se neotáčíme zády k Evropě a evropské bezpečnosti,“ zdůraznil David Cameron, který již před summitem oznámil svou rezignaci.

Hlavními tématy summitu byly podle očekávání otázky týkající se boje s mezinárodním terorismem, ruskou agresí na Ukrajině a v dalších oblastech a nestabilita na Blízkém východě a v severní Africe.

„Letošní summit je skutečně velmi substantivní a do velké míry i zlomový, jelikož se koná v rozhodujícím okamžiku pro formulování naší společné bezpečnostní politiky,“ uvedl generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…