„Nic jiného nebylo.“ Ukrajina oznámila úspěch na moři. Ale trochu menší

06.05.2024 13:20

Poněkud menší úlovek, nicméně Ukrajina se s ním pochlubila. Podle videa ukrajinské rozvědky se povrchovými drony Magura V5 podařilo zasáhnout ruskou loď. Nicméně se nejedná o velký cíl, ale o vysokorychlostní člun. Podle analytika Scotta Ukrajinci potopili malou loď, protože velké cíle v Sevastopolu nebyly v dosahu.

„Nic jiného nebylo.“ Ukrajina oznámila úspěch na moři. Ale trochu menší
Foto: Repro X
Popisek: Záběr údajně zničeného člunu z ukrajinského dronu

Pokud se dají úspěchy ukrajinských ozbrojených sil nějak zobecnit, dá se říci, že na moři mají větší úspěch než na zemi. Asi největší „úlovek“ byl křižník Moskva, další velká plavidla pak byla poškozena.

Dnes se ukrajinská rozvědka pochlubila dalším zásahem. Tentokrát se nicméně nejedná o velký úspěch. Jak sama ukrajinská rozvědka uvádí, zasažen byl vysokorychlostní člun. K útoku byl použit povrchový dron Magura V5. „Zatímco strach z ukrajinských útoků nutí okupanty ukrývat velké lodě Černomořské flotily pryč od poloostrova, pokračují bojové práce proti vysokorychlostním manévrovatelným válečným lodím Rusů, které jsou nelegálně v ukrajinských výsostných vodách Krymu,“ uvádí rozvědka a připomíná, že s pomocí útočných námořních dronů Magura V5 byly již zničeny ruské lodě Cesar Kunikov, Ivanovets, Sergej Kotov, Žralok a Serna a také Ivan Khurs byla poškozena.

Zprávu pak převzalo proukrajinské médium Ukraine Front Line s tím, že další ruská loď „šla na chuj“ na „dočasně okupovaném“ Krymu.

Podle analytika Scotta to ovšem vypadá, že na vysokorychlostní člun se dron zaměřil, protože žádný větší cíl v dosahu nebyl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Karel Šebesta

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

To není úspěch Ukrajiny, ale NATO, které to všchno řídí přes satelity /450 ks/ a podobně. , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseanaboca , 06.05.2024 13:29:16
Není to válka Ukrajina- Rusko, ale válka USA-NATO proti Rusku vedená na Ukrajině.

|  11 |  0

Další články z rubriky

„Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Za atentát na Fica účtuje

5:00 „Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Za atentát na Fica účtuje

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM „Atentát na slovenského premiéra. Šokující zpráva! Média podsouvají…