„Odškodnili je.“ Hlídat Rusy jako Japonce: Co prý Pavlovi uniklo

19.06.2023 13:37 | Ze sítí

MONITORING Lídr strany PRO Jindřich Rajchl hodnotí 100 dnů prezidentování Petra Pavla jako absolutní tragédii a výsměch úřadu. „Já myslím, že takhle brzo se nezdiskreditoval žádný jiný prezident v dějinách České republiky a Československa,“ má jasno Rajchl a připomíná Pavlovy přehmaty, zejména jeho poslední výroky o sledování Rusů v západních zemích, což je podle Rajchla jasný důkaz, že Rusové jsou vnímání optikou kolektivní viny.

„Odškodnili je.“ Hlídat Rusy jako Japonce: Co prý Pavlovi uniklo
Foto: Screen: CNN Prima News
Popisek: Prezident Petr Pavel v pořadu Partie na CNN Prima News.

Rajchl ve svém pravidelném streamu na facebooku hodnotil 100 dní Petra Pavla ve funkci prezidenta a zkritizoval ho za řadu kroků a výroků. „Já myslím, že takhle brzo se nezdiskreditoval žádný jiný prezident v dějinách České republiky a Československa. Toník Zápotocký byl velikán oproti tomu, co předvádí Pavel. To je naprostá ostuda a hanba,“ je přesvědčený Rajchl.

Pavel se prý zdiskreditoval hned prvním důležitým rozhodnutím, když podepsal vládní novelu o snížení zákonné valorizace penzí. „Nejdřív nám sliboval, že bude prezidentem lidu a ne prezidentem vlády. Hned jeho první vážné rozhodnutí, kdy podepsal tu protiústavní novelu o snížení zákonné valorizace důchodů a pak ještě schizofrenně poznamenal, že na to dá ústavní žalobu, to byl fakt vrchol směšnosti. Ukázal, že je jasně prezidentem vlády, že bude chodit vládě na ruku, udělá vše, co si vláda zamane a nikdy nepůjde proti politice této vlády,“ má jasno Rajchl, že kdyby byl Pavel prezidentem všech, tak by zákon nepodepsal.

Pavel podle Rajchla také neuvěřitelně pochybil na výročí konce 2. světové války, kdy chválil Ukrajince namísto národních hrdinů. „Následoval projev k 8. květnu, kdy prohlásil, jak nás osvobodily ukrajinské divize a ani slovem tam nezmínil české legionáře, kteří bojovali v barvách spojenců za to, abychom tady dneska mohli být, mluvit česky, abychom měli tuto zem a hymnu. Tito lidé za to pokládali život a panu prezidentovi nestáli ani za jedno slovo. Neuvěřitelné. Každá země na výročí konce války mluví o národních hrdinech, jenom u nás nestojí českému prezidentovi čeští legionáři za jediné slovo,“ nechápe Rajchl.

„Následovala terezínská tryzna, kdy nám oznámil, že to byly zločiny našich předků. Nevím, jak to slušně okomentovat. Byli to předkové Němců a dalších kolaborantských národů, včetně Ukrajiny, kteří tam páchali ta zvěrstva. Naši předkové tam trpěli a umírali. Pavel se za tento výrok ani neomluvil, Česká televize to hned v přepisu škrtla, aby vyhověla svému idolu,“ pokračoval Rajch.

To vše byly podle Rajchla národní ostudy, minulý týden pak Pavel rozhovorem s Rádiem Svobodná Evropa způsobil ostudu celosvětovou, když se zasazoval o monitorování všech Rusů v západních zemích bezpečnostními službami.

„Přitom to bylo tři dny poté, co se tady diskutovalo, že nemůžeme svalovat kolektivní vinu na Ukrajince, hovořil jsem tady o tom i já, že to, co se stalo v Brně, nesmí založit jakýkoliv náznak kolektivní viny vůči všem Ukrajincům, kteří tady jsou. Tak tři dny potom ale Pavel řekne, že by měli být monitorováni všichni Rusové, to je největší ukázka vnímání kolektivní viny. Copak všichni Rusové můžou za tu válku? To opravdu myslí pan prezident vážně?“ ptá se Rajchl.

„To je ten jeho charakter komunistického rozvědčíka. Petr Pavel tyhle svoje návyky očividně neztratil. A samozřejmě média se to hned snažila žehlit, že to takhle nemyslel,“ dodal Rajchl s tím, že nejhorší částí Pavlovy zvrácené myšlenky byla zmínka o detenčních táborech pro Japonce ve Spojených státech za 2. světové války.

„Pane prezidente, skutečně chcete obhajovat něco, za co se Američané omluvili a museli vyplatit miliardové odškodnění? To myslíte vážně? Tak si radši nastudujte historii, než začnete plácat něco do médií. To je za hranou lidské slušnosti už tohle. To příště můžete obhajovat shození jaderných bomb na Japonsko s tím, že bychom taky mohli něco hodit na Rusko,“ dodal sarkasticky Rajchl, který se děsí, s čím přijde prezident příště.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jma

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Je to tak,soudruh rozvědčík studoval cosi jiného než národní historii, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseYarmil Volny , 19.06.2023 14:18:20
a válečné zločiny i poválečné uspořádání podle Jaltské dohody a nejspíš miluje přepisování dějin.Velmi rád přepíšu podobu opravdového Kena i za přítomnosti jeho Barbie.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…