„Oni nejsou blbí. Vědí, co dělají. Hrozí průšvih.“ Varovně o Hamásu

11.10.2023 14:05 | Monitoring

Jestli si někdo myslí, že teroristé z Hamásu jsou jen banda primitivních hovad, je podle dlouholeté válečné zpravodajky Lenky Klicperové na omylu. V Hamásu prý vědí, co dělají a vyvolání izraelské odvety, která postihne civilisty, je jejich cílem. Podle jejích slov stejně jako v Islámském státu, i tuto operaci řídí zkušení a dobře vybavení radikálové. „A je jich hodně – desítky tisíc,“ dodává Klicperová, jež byla v minulosti také šéfredaktorkou magazínu Lidé a Země a platí za respektovanou válečnou korespondentku. Blízkému východu dle ní hrozí průšvih.

„Oni nejsou blbí. Vědí, co dělají. Hrozí průšvih.“ Varovně o Hamásu
Foto: Sociální síť X
Popisek: Ozbrojenci Hamásu při útoku na účastníky festivalu Nature Party v Izraeli

„Sledujeme drama, které se zatím odehrává v Gaze v podobě vzdušných úderů. Moc si neumím představit, který z teroristů by se nyní zdržoval ve výškových budovách a mešitách. Mají kde se ukrýt. Oni nejsou blbí, vtáhli Izrael do tohoto emočního podniku zcela záměrně. A vědí, co bude následovat. Budou umírat obyčejní civilisté – ženy, děti. Bude to tragédie pro všechny civilisty, což je samozřejmě džihádistům z Hamásu úplně u ... Bude následovat rozhořčení celého arabského světa. Rozpolcení západní společnosti... Vždyť Erdogan už včera hřímal, kdepak že jsou lidská práva obyvatel Gazy?“ poznamenává na svém facebookovém profilu Klicperová, která navštěvuje Irák i Sýrii, v minulosti také pracovala v Afghánistánu.

Anketa

Hrozí Evropě akutní nebezpečí islámského terorismu?

97%
hlasovalo: 29497 lidí

„Na vyčištění Gazy od teroristů bude potřeba pozemní operace. V rozbombardovaném městě, kde jsou doma džihádisti, budou Izraelci i se svou technologickou převahou v nevýhodě. Gaza se utopí v krvi, a to nejen palestinské. Už teď se objevují v sousedních zemích demonstrace na zapojení se do konfliktu. Dokonce jemenští húsiové vyhrožují USA, že jestli se zapojí do konfliktu, vyřídí si to s nimi. Íránští ajatolláhové líbají ruce tomu, kdo napadl ‚sionistický režim‘. Nevím, jestli Izrael víc nenávidí Libanonci, Palestinci nebo Íránci. Je to společný nenáviděný nepřítel. Všude to vře. Jordánsko otevřelo svoje základny Američanům, americká letadlová loď míří k pobřeží oblasti...“ poznamenala Klicperová.

„Nemusí se to stát, ale Blízký východ je na prahu obrovského průšvihu. Stačí málo, nyní se dá casus belli vyrobit z téměř čehokoliv. A mezitím na Ukrajině začala ruská armáda útočit u Avdijivky...“ konstatuje Klicperová, jež ke svému příspěvku dodala fotografii s dodatkem: „Nebude rozdíl mezi Gazou a Rakkou...“

V minulosti pak Klicperová, jež získala například čtyři ocenění Czech Press Photo za fotografie i videa, také hovořila například o Ukrajině.

Izraelská armáda v noci na dnešek zasáhla více než 200 cílů ve městě Gaza. Informuje o tom agentura DPA s odvoláním na armádní prohlášení. Izrael na Pásmo Gazy útočí v odvetě za víkendové masakry, kterých se na jeho území dopustili palestinští radikálové.

Ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy, které Hamás ovládá, uvedlo, že při náletech od soboty přišlo o život nejméně 950 Palestinců a 5000 jich bylo zraněno. Kolik z nich tvoří ozbrojenci, není jasné. Izraelská armáda informovala o 1500 teroristech zabitých uvnitř Izraele od sobotního rána, kdy zaútočili z Pásma Gazy. Počet obětí na izraelské straně dosáhl 1200, zraněných je 2700.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka v Izraeli

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Vanda Efnerová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jasně že jo,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusehategsnoopers , 11.10.2023 15:38:41
Hamás potřebuje ten konflikt rozhořet, aby do toho mohl zatáhnout i ostatní islámské země. Jeho cílem je Izrael zničit úplně, brání jeho další expanzi na západ. Tisíciletý nekonečný spor islamistů se všemi ostatními. - Neřešitelné respektive řešitelné jenom tak, že se jim vždy podvolíte a nakonec by tahle politika ústupků vedla ke konci jiných vyznání a náboženství. Kdo si přečte satanské verše od Salmana Rusdieho, tak pochopí a už se nebude divit, že Islám, toto historicky nejmladší náboženství, označuje s nadsázkou dílem ďábla. Mírumilovný tolerantní Islám je pohádka, nikdy neexistoval a nikdy existovat nebude, pohádka kterou by možná chtěli i někteří moderní tolerantní a mírumilovní muslimové, kteří bezesporu taky exustují, ale praxe vypadá tak jak vypadá.

|  9 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …