„Už mě to tady ser*,“ citoval Fialu na Václaváku mladý politik. A pak to začalo

03.09.2022 17:20

My to za vás urveme. Na pódiu promluvil mladý muž, který se rozhodl lidem sdělit, že už nezbývá, než vyhlásit předčasné volby. Začal trochu netradičně. Začal citací premiéra Petra Fialy (ODS). „Už mě to tady se*e.“

„Už mě to tady ser*,“ citoval Fialu na Václaváku mladý politik. A pak to začalo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protest s názvem Česká republika na 1. místě. Naplněné Václavské náměstí chtělo demisi premiéra Fialy

Na pódiu se objevil také mladý demonstrant Matěj Gregor ze strany Svobodných, který tisícům lidí oznámil, že nerad bývá sprostý.

„Takže to udělám chytře a ocituji pana profesora Fialu, ‚už mě to tady sere‘. Já když jsem byl na pandemické demonstraci, tak nás onálepkoval ministr školství, tak jsem se těšil na volby. A teď nás onálepkoval premiér. Víte, já nekritizuju tehdejší voliče té vlády, ale ty dnešní už jo. Kdyby vláda říkala – ‚v zimě si s námi nezatopíte, budeme vás cenzurovat, budeme vás nahánět za vaše názory a za to, co píšete na internet‘ –, tak by měli méně procent než Zelení, a to již je co říct,“ poznamenal Gregor.

A vysloužil si potlesk.

„Já nechci zemi, kde si budeme vybírat mezi komunisty, StBákem a probruselskou vládou. Tohle není výběr!“ hřímal dál mladý muž.

„Pokud si vzpomínáte, tak před volbami tady byl spolek, který se ozval, když někomu špatně spadla propiska. A já jsem čekal, jestli se ozvou. Čekal jsem skoro rok. A nic,“ zlobil se dál Gregor.

A nechal demonstrantům pustit sestřih pár vět Petra Fialy (ODS), který chtěl lidem poslat signál, že je lidem třeba vyslat signál, že vláda bojuje s inflací – a větu Markéty Pekarové Adamové (TOP 09) o tom, že si lidé mají vzít další svetr. Jedním dechem dodal, že Česku už nepomůže další svetr, ale jen předčasné volby, které povedou k ustavení zcela jiné vlády.

„Vládo, budíček! Vládo, budíček! Vládo, budíček!“ odpověděl mladému muži dav.

Gregor pokračoval, že pokud si tato vláda věří, že je dobrá, vyhlásí předčasné volby brzy. A pokud je opravdu tak skvělá, získá 200 poslanců.

„Vláda už se musí probudit, sebrat se a vypadnout do Bruselu!“ volal do mikrofonu Gregor, který dal najevo, že mluví jak za ty mladé lidi, kteří Fialovu vládu nevolili, ale i za ty, kteří sice pětikoalici volili, ale dnes toho litují. „My (mladí) to za vás urveme!“ přislíbil davu.

Vyprovodil ho potlesk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…