Za kávu bude. V kauze České pošty poletuje zfalšovaný vzkaz

18.08.2015 8:04

Jeden z klíčových mailů v případu podezření na úplatky kolem České pošty už prozkoumali policejní experti. A zjistili, že je zfalšovaný. Píšou o tom dnešní Hospodářské noviny.

 Za kávu bude. V kauze České pošty poletuje zfalšovaný vzkaz
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Michal Chovanec

Ve zmíněném e-mailu píše člen ČSSD Kamil Choc vysoké manažerce České pošty mimo jiné to, že „Kč za kávu bude“. Jde o to, jestli státní pošta zaplatí 27 milionů korun, o které ji žaluje podnikatel Lukáš Čadek. Manažerka pošty v uniklém emailu odpovídá: „Ahoj, udělám maximum.“

Jenže právě tuto větu podle policie nikdy nenapsala. Podle údajně důvěryhodných informací listu to ukázalo podrobné zkoumání specialistů z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu.

Deník k tomu podotýká, že nový důkaz hraje pro ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD), jehož jméno se v kauze také objevuje v souvislosti s údajnou korupcí.

Oficiálně se ale policisté ani státní zástupci nechtějí k žádnému posunu ve vyšetřování kauzy vyjadřovat.

Není moc času. Zítra je schůzka. Máme býti garantem...

Celý případ minulý týden otevřely právě HN. Čadek tvrdí, že dostal od prostředníka nabídku. Podle ní jeho spor s poštou o 27 milionů vyřeší třímilionový úplatek – milion Chovancovi, dva miliony ČSSD. Tím prostředníkem byl Choc ze středočeské sociální demokracie, který podnikateli vše popsal v e-mailech a podrobnostmi doplnil na schůzkách, které prý Čadek nahrál.

Bývalý policista Choc také napsal v polovině června e-mail Barboře Snopkové Haberové, bylo to den předtím, než se měl s podnikatelem Čadkem kvůli podané soudní žalobě sejít ministr Chovanec, pod něhož pošta spadá. Prostředník Choc napsal Snopkové Haberové: „Není moc času. Zítra je schůzka. Ministra a klienta. Mezi 4 očima. Máme býti garantem. Víc osobně, ještě dnes by to bylo super. Kč za kávu bude. Sorry, že tak najednou, ale to tak u mne, mediátora, bývá.“

Podle policie jsou zprávy od prostředníka Choce pravé, ovšem údajná vstřícná odpověď manažerky pošty je podvrh. To také tvrdí Ministerstvo vnitra i vedení pošty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…