"Zlý muž" z Kyjeva: Putin plánuje útok až do Německa. Vím to na 200 procent

27.05.2015 20:03

Známý ukrajinský populista, kandidát na prezidenta a předseda Radikální strany, Oleg Ljaško, je skálopevně přesvědčen, že Rusko má v plánu zaútočit na Polsko, Gruzii, Pobaltí a Německo. Informuje so tom server První zprávy.cz.

"Zlý muž" z Kyjeva: Putin plánuje útok až do Německa. Vím to na 200 procent
Foto: Jan Rychetský
Popisek: V Oděse přes její rozervanost visí pouze ukrajinské vlajky

Ljaško tvrdí, že Ruský generální štáb má již připravené plány na obsazení několika zemí severní a východní Evropy. Uvedl tak pro televizní kanál 112 Ukrajina.

Je přesvědčený, že v případě, že se nepodaří zastavit Rusko na Ukrajině, jeho dobyvatelské plány budou pokračovat. O tom si je na „200 %“ jist. Jiná možnost podle něj prakticky neexistuje.

Následně se vyjádřil, že ruská strana „otevřeně hovoří o tom, že je to pokračování ‚hitlerovské‘ politiky, otevřeně mluví o svých plánech, že pojedou s tanky a nepotřebují víza. A celý svět musí pochopit, že mají co do činění s novým Hitlerem-Putinem.“ Zdroje svých informací ovšem neprozradil.

Celý text zde

Oleg Ljaško, bývalý novinář a kandidát na prezidenta, je známý svými agresivními a provokativními výstupy, kdy například vyhodil novináře z jednání parlamentu se slovy, že se jedná o špióna a za vydatného burcování davů. Také se vyznačuje nepřátelskými postoji vůči Rusku a nedávno se mimo jiné vyjádřil, že zvolit Petra Porošenka byla největší chyba ukrajinského lidu.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: spa

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…