A co Rejžek? Zajímavý rozměr kauzy Peroutka

03.11.2016 7:02

"Pokud by se Hrad omluvil za výroky o Ferdinandu Peroutkovi, mohla by mu vzniknout nevratná újma. Tak totiž Nejvyšší soud odůvodňuje, proč se má počkat, jak dopadne dovolání v této věci. A proč nemusí hradní kancelář platit pokutu, kterou požadoval exekutor," píše ve svém komentáři pro MF Dnes Luděk Navara.

A co Rejžek? Zajímavý rozměr kauzy Peroutka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vnučka Ferdinanda Peroutky Terezie Kaslová

Následně se zamýšlí nad tím, že nezná nikoho, komu by vznikla újma tím, že by se omluvil. "I když... Není třeba takovým novinář Jan Rejžek? Vzpomínáte na jeho spor se zpěvačkou Helenou Vondráčkovou? Mluvil o ní nelichotivě, a tak mu soud také nařídil se Vondráčkové omluvit a on to udělal.  Až pak soudní při definitivně vyhrál a ukázalo se, že se omlouvat nemusel," píše Navara a ptá se, co teď s tím. 

"Ovšem možná takovou újmu můžete opravdu utrpět; někomu šlápnete na nohu v tramvaji, chcete se omluvit a ukáže se, že to nebyla noha, že to byl jen schod. Představte si, už už jste se málem omlouval zbytečně! Hrůza. Takové nebezpečí na vás může čekat na každém kroku. Tedy přinejmenším v Česku, zdá se," uzavřel se slovy, že ten, kdo tvrdil, že příběh omluvy za výroky o Ferdinandu Peroutkovi už nemůže přinést žádné překvapení, škaredě se spletl. Důležité však je to nepřiznat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…