A jejej. Bulvár nepříjemně nachytal Bohuslava Sobotku

22.10.2013 7:24

Šéf sociální demokracie Bohuslav Sobotka, stejně jako lídři ostatních stran, objíždí předvolební mítinky, kde prezentuje svůj program. Na rozdíl od jeho politických souputníků i konkurentů má ale jednu výhodu. Nemusí si lámat hlavu s parkováním. Jak zjistil bulvární deník Blesk, řidič, který stranického lídra vozí, používá kartičku senátora. Sobotka o tom prý nic netušil.

A jejej. Bulvár nepříjemně nachytal Bohuslava Sobotku
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bohuslav Sobotka odpovídal novinářům

Za předním sklem vozidla, které předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku rozváží po mítincích, se objevuje senátorská kartička. S tou například není problém zaparkovat kdekoli. Na autě patřícím do vozového parku strany ale nemá co dělat, Sobotka na podobné výsady nemá právo, píše Blesk.

Nic netušil

"Platí pouze ve spojení s průkazem senátora. V autě tedy musí být zákonodárce, který je jeho držitelem," potvrdila mluvčí Senátu Eva Davidová. Vše prý vzniklo z iniciativy řidiče, bez Sobotkova vědomí.

"Řidič mi řekl, že si ji půjčil od nějakého senátora. A občas ji zřejmě používal, ale už se to samozřejmě dít nebude. Vynadal jsem mu za to," reagoval Sobotka, který se o senátorské parkovačce dozvěděl až od deníku a musel se svého řidiče přeptat.

Podle zdroje z exposlancova okolí ale o kartičce Sobotka věděl. A aby se předešlo podezření, vůz prý vždy parkoval za rohem od místa, kde se konaly mítinky, dodává Blesk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…