A zase vyhrál Michal Hašek. Jihomoravský hejtman se drží na špici popularity

08.07.2015 13:47

Již více než rok se v čele oblíbenosti hejtmanů drží hejtman Jihomoravského kraje a předseda Asociace krajů ČR, Michal Hašek. Nejhůře hodnocenou zůstává již od svého zvolení primátorka Prahy, Adriana Krnáčová. Ukázal to průzkum agentury SANEP.

A zase vyhrál Michal Hašek. Jihomoravský hejtman se drží na špici popularity
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

Hašek první příčku drží s 51,1 % kladných hlasů a je tak jediným hejtmanem, který získal nadpoloviční podporu obyvatel svého kraje.

Na druhém místě se již dlouhodobě drží hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola (48,8 % hlasů). Třetí místo opanovává od loňského října jediný komunistický hejtman Oldřich Bubeníček z Ústeckého kraje (47,1 %).

Na čtvrtou příčku poskočil hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil (37,9 % hlasů), naopak propad na páté místo zaznamenal hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek (37,3 %). 

Celý průzkum ZDE

Šesté místo patří hejtmanovi Středočeského kraje Miloši Peterovi (36,1 % hlasů). 35,1 % hlasů poté získal hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Největším skokanem v průzkumu SANEP je hejtman Pardubického kraje Martin Netolický, který se vyšplhal z desátého na osmé místo (32,7 % hlasů).

Propad z dubnové osmé na červnovou devátou pozici zaznamenal hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák, z devátého na desáté místo propadl hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs. Stabilně jedenáctou pozici drží představitel Moravskoslezského kraje Miroslav Novák. Ze třináctého na dvanácté místo poskočil hejtman Karlovarského kraje Martin Havel. 

Z dubnového dvanáctého místa na aktuální předposlední pozici se s aktuálním ziskem 23,6 % kladných hlasů propadl představitel Královéhradeckého kraje Lubomír Franc. 

Nejhůře hodnocenou zůstává již od prosince minulého roku první žena v čele pražského magistrátu, pražská primátorka Adriana Krnáčová. Ta vystřídala na primátorském postu Tomáše Hudečka. I přestože hnutí ANO zvítězilo v loňských pražských komunálních volbách, Adriana Krnáčová, která stála v čele kandidátky tohoto hnutí, nadále u Pražanů příliš důvěry nezískala. Aktuálně svou spokojenost s činností Adriany Krnáčové tak vyjádřilo v souhrnu pouze 19,2 % dotázaných obyvatel hl. města Prahy. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…