Advokátka Michalákové: Když se z Norska děti vrátí, tak spíš k tetě

30.01.2015 8:08

Vraťte děti jejich matce, volají podporovatelé Evy Michalákové, které norská sociální služba Barnevernet odebrala syny. Čím déle případ trvá, tím se Michaláková ocitá v horším postavení v této severské zemi. I kvůli tomu tvrdí její advokátka Dora Boková, že šance na svěření dětí do péče má spíše jejich teta, sestra Michalákové. Píší o tom dnešní Lidové noviny.

Advokátka Michalákové: Když se z Norska děti vrátí, tak spíš k tetě
Foto: wikipedia
Popisek: Norská vlajka

„Barnevernet má silnou pozici a jsou vůči paní Michalákové velmi zaujatí, vidím větší naději, že by Norsko přistoupilo na svěření dětí její sestře,“ řekla advokátka. Právě tuto možnost doplňovali advokáti Michalákové k žalobě na norskou sociální službu, kterou podali v prosinci loňského roku. „Její sestra s manželem, kteří mají také děti, se s chlapci dobře znají. Tam by to tedy fungovalo naprosto ideálně,“ vysvětloval již před časem další právník Michalákové Pavel Hasenkopf.

Střídá advokáty a dělá špatné procesní kroky. To jsou hlavní dvě výtky, které se vůči Evě Michalákové objevují. Situace se ještě zkomplikovala v pondělí, kdy Pavel Hasenkopf, který k případu nejčastěji hovořil, přišel o místo v advokátní kanceláři Ivany Spoustové, u níž mohl coby koncipient na případu pracovat.

V Česku má Michaláková od dubna 2013 advokátku Doru Bokovou. Tu k případu přivedl právě Hasenkopf, sám se případem zabývá zhruba o dva měsíce déle. „Doufám, že najdeme způsob, jak by mi mohl pomáhat dál,“ sdělila Boková.

V Norsku se opravdu vystřídalo několik právních zástupců. Do roku 2013 se případu věnovala jedna advokátka. Když se pak norský Nejvyšší soud odmítl případem zabývat, odstoupila. Necítila se na to podat stížnost k Evropskému soudu pro lidská práva. Podle českých diplomatů měla Michaláková svěřit případ někomu, kdo má se štrasburským soudem zkušenosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…