Advokátka Samková: Šestnáct a půl procenta voličů rozhoduje o všech? Tohle fakt nemá cenu, zrušte Senát

13.10.2018 21:33

Advokátka Klára Samková se po dnešních senátních volbách vyjádřila k tomu, že by nejraději Senát zrušila. A důvod? Nízká volební účast.

Advokátka Samková: Šestnáct a půl procenta voličů  rozhoduje o všech? Tohle fakt nemá cenu, zrušte Senát
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Klára Samková

„Já jsem se vždycky Senátu zastávala, že jako ústavní pojistka a tak. Ale teď jsem si tady přečetla nejen procenta, ale i (jestli nám ten Reflex není škodolibej, paní Millerová) absolutní počet hlasů. A jestli na zvolení senátorem stačí nějakých necelých pět tisíc hlasů a na zvolení v prvním kole v jednom případě 20 595 a v druhém případě 24 158, tak fakt pojďme hledat jiný způsob uspořádání moci - tohle fakt nemá cenu, protože toto má vypovídající hodnotu... Přesně těch 16,5 procenta voličů, kteří dorazili k volbám!!“ rozzuřila se Samková.

„Tohle prostě FAKT nemá cenu... Hlásím změnu názoru: Senát zrušte...“ prohlásila Samková.

Hlasovat v pátek a v sobotu přišlo 16,49 procenta voličů, což je druhá nejnižší účast v dosavadní historii druhých kol senátních voleb.

Celý příspěvek Kláry Samkové:

Víte co? Já vám něco povím... Já jsem se vždycky Senátu zastávala, že jako ústavní pojistka a tak. Ale teď jsem si tady přečetla nejen procenta, ale i (jestli nám ten Reflex není škodolibej, paní Millerová) absolutní počet hlasů. A jestli na zvolení senátorem stačí nějakých necelých 5.000 hlasů a na zvolení v prvním kole v jednom případě 20 595 a v druhém případě 24 158, tak fakt pojďme hledat jiný způsob uspořádání moci - tohle fakt nemá cenu, protože toto má vypovídající hodnotu... Přesně těch 16,5 procenta voličů, kteří dorazili k volbám!! Tohle prostě FAKT nemá cenu... Hlásím změnu názoru: Senát zrušte...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…