Aférka jménem "cena postavení pódia pro Zemana" pokračuje. Důvod: Politik TOP 09

13.09.2013 8:36

Server Lidovky.cz se i nadále zabývá záležitostí okolo prezidenta, ve které jde o desítky tisíc korun a uvádí, že v Pardubicích se stále přou o to, kolik peněz vynaložili na prezidentskou návštěvu. Podle primátorky to nebylo víc než 30 tisíc.

Aférka jménem "cena postavení pódia pro Zemana" pokračuje. Důvod: Politik TOP 09
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Anketa

Kterou stranu budete volit? Ptali jsme se mezi 11.-15. zářím, hlasování skončilo

10%
35%
4%
3%
3%
1%
hlasovalo: 59876 lidí

Server Lidovky.cz minulý týden informoval, že Hrad žádal kvůli setkání s občany na náměstí v Pardubicích zastřešené a ozvučené pódium, dva mikrofony a další putovní mikrofon mezi lidi. Mluvčí města Nataša Hradní pak uvedla, že požadavky Pardubice zaskočily a město kvůli nim muselo v rozpočtu narychlo najít 100 tisíc korun.

Server nyní uvádí, že den po zveřejnění článku Štěpánka Fraňková (SNK-ED) otočila. "Mohu zodpovědně prohlásit, že finanční podíl města na této významné události, jakou návštěva hlavy státu bezesporu je, bude podstatně menší, než uvádějí média a někteří pardubičtí politici," napsala primátorka na web města. Oněch 100 tisíc z rozpočtu podle ní navíc nebylo vyčleněno pouze na Zemanovu návštěvu.

Kdybychom se neozvali

Pardubický radní za TOP 09 Jan Němec ale tvrdí, že primátorka nemluví pravdu. "Zápis z rady města jednoznačně dokazuje, že peníze rozhodla vyčlenit na prezidentskou návštěvu. O jiných akcích tam není ani slovo," říká. Peníze podle něj šly pouze na pohoštění prezidenta.

Prezident Zeman pak o pódiu mluvil s žáky místního gymnázia. Před studenty prý uvedl, že mu ho ze své vůle postavilo hejtmanství s magistrátem. Studenty prý upozornil na to, že média nepíší jen pravdu. Jenže podle Němce nemluví pravdu ani prezident.

Radní Němec se údajně domnívá, že Fraňková i Zeman otočili kvůli negativnímu ohlasu veřejnosti. "V okamžiku, kdy se kolem toho začal dělat humbuk, tak Hrad pravděpodobně stáhl své požadavky a primátorka slíbila, že předloží vyúčtování, kde budou náklady podstatně nižší. Kdybychom se neozvali, tak vše proběhlo hladce a nic by se nedělo," míní politik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…