Agresivní, brutální, v přesile… Komentátor se pustil do Romů

07.03.2012 15:35

Nepokoje mezi Romy a občany neromského původu se stupňují. Vzájemné střety jsou živnou půdou neonacistů, v Česku se hlásí k pravicovému extremismu už 4000 lidí. Bohužel, k rasové nenávisti podněcují někdy i média. „S útoky „nepřizpůsobivých“ občanů na obyvatele České republiky se od loňského roku roztrhl pytel. Není měsíce, kdybychom nezveřejnili o novém útoku. Jejich agresivita se stále více stupňuje,“ napsal komentátor Eurozpráv.cz.

Agresivní, brutální, v přesile… Komentátor se pustil do Romů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rom v Poschlé

„Známe například brutální útok z pražského metra, útok na mladou dvojici v Novém Boru, mačetový útok Romů v baru atd. Jejich počet narůstá. Stále více dochází k útokům romských skupin v přesile proti pár jednotlivcům, nezřídka jsou Romové ozbrojeni,“ varoval komentátor Tomáš Kraus.

Útoky ale nejsou jednostranné. „Na konci února jsme informovali o útoku dvou mužů zápalnými lahvemi na ubytovnu Romů v Aši. Nikomu se naštěstí nic nestalo, vzhledem k tomu, že v objektu bydlí také romští obyvatelé, vyšetřuje policie případ jako podezření z obecného ohrožení s rasovým podtextem. To dokazuje, že Češi mohou v blízké budoucnosti očekávat nárůst extremismu i z opačné strany, proti nepřizpůsobivým,“ upozornil Kraus.

Komentátor tvrdí, že s rasovou problematikou si nevědí rady politici ani policisté. „Politici obvykle nechtějí řešit složité problémy, škodí jim to v preferencích. A problém s Romy, no to je panečku ořech! A policie? Ta by problémy i řešila, ale nemůže pořádně zasáhnout díky nedokonalým zákonům a také hrozí obvinění z rasového útoku. Viděli jste někdy razantní zásah policie proti agresivním Romům?“ myslí si Kraus a apeluje na média, aby o událostech informovaly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…