Ale ale, pane Horáčku. Noviny otiskly zajímavost o kandidátovi na Hrad

16.03.2017 7:52

O tom, jak prezidentský kandidát Michal Horáček jezdil v letech 1986 až 1989 po Evropě i Spojených státech jako prominentní reportér svazáckého týdeníku Mladý svět, píše dnešní MF Dnes. Ta prostudovala Horáčkovy články, z nichž podle ní vyplývá, že textař byl na Západě jako doma.

Ale ale, pane Horáčku. Noviny otiskly zajímavost o kandidátovi na Hrad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Horáček

Mladý svět byl podle deníku časopis, jenž byl sice považován za relativní „ostrůvek svobody v moři totality“, ale úvodníky do něj psali i přední komunisté Lubomír Štrougal či Miloš Jakeš. S novinářskou průkazkou tohoto periodika pak Horáček doprovázel například koně Essexe z JZD Slušovice na dostihy do Velké Británie, psal také z Hollywoodu či reportáže ze severu Spojených států.  

Anketa

Podporujete Andreje Babiše? (Hlasování od 16.3.2017)

54%
46%
hlasovalo: 42491 lidí

„To byly normální redakční cesty z redakčního pověření,“ tvrdí Horáček. Podle jeho slov takto byli vysíláni všichni jeho kolegové. „Nejvíc jezdil samozřejmě šéf zahraniční rubriky Aleš Benda a pak hned Horáček. Je ale pravda, že Horáček měl určitě v redakci nejlepší angličtinu,“ popsal však někdejší Horáčkův kolega s tím, že Horáček měl v Mladém světě výlučné postavení. „Bylo v něm něco tajemného,“ uvedl.

Podle jiné Horáčkovy kolegyně byl však redaktor odvážný. „Nehledala bych v tom žádnou sviňárnu, že jezdil na Západ,“ řekla. 

Do Mladého světa začal Horáček přispívat v roce 1986, poté co byl dopisovatelem amerických či australských dostihových médií. V roce 1984 dokonce studoval v Americe. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

13:31 Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

Sociální situace je v Německu čím dál více napjatější. Protesty se začínají objevovat už i v malých …