Amatéři! Piráti zpochybnili podporu Vondráčka, tak dostávají kartáč z Lidových novin

11.11.2017 10:10

Velmi amatérsky se tváří záznamy z kontaktů s lobbisty a s politiky na webu Pirátů. Píše se zde totiž o schůzkách, kde u kávy probírají například legalizaci marihuany, nebo že oponent svezl někoho z debaty autem na nádraží. Opravdu důležitá setkání v jejich záznamech přitom zoufale chybějí.

Amatéři! Piráti zpochybnili podporu Vondráčka, tak dostávají kartáč z Lidových novin
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Tajná porada Pirátů

Důležitou událostí se rozumí třeba setkáni s prezidentem, proč jí ale Piráti neuvádějí? Odůvodňují tím, že o všem informovala rychlá tisková zpráva. Lidové noviny napsaly, že to samé se stalo i u důležitého jednání s hnutím ANO. Otázkou zůstává, jestli se skutečně jedná o takový amatérismus, nebo se za něj strana jednoduše schovává a je to její denní chléb, který slouží jen k omluvám a výmluvám.

Amatérům by se totiž leckteré kroky přece daly odpoustit, jako třeba zmatečné svolávání politických stran ke kulatému stolu. Za amatérismus se dá schovat i rychlá změna svých názorů a rozhodnutí – nabízí se příklad, kdy Pirátská strana podpořila kandidaturu Radka Vondráčka (ANO) do čela Poslanecké sněmovny, která se vzápětí proměnila v nepodporu.

Je třeba ale brát v potaz, že Pirátská strana už za sebou přece jenom nějakou politickou zkušenost má. Funguje osm let, z toho tři roky sedí v pražském zastupitelstvu a v dalších třech krajích. Deklaruje také čtyři senátory a dvaadvacet poslanců. Dá se snad pak tento amatérský přístup nazvat výmluvou před voliči?

Největším problémem strany bude asi to, že tvrdí, že vše co dělá pochází pouze z čistého nadšení, veškeré chyby pak omluví ono amatérské myšlení. Zvláštní je, že v mnoha věcech ale reagují jako profesionální politici – třeba jakoukoli kritku adresovanou na jejich stranu arograntně nazývají diskreditační kampaní... taková zvolání pak napovídají mnohé.


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dah

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…