Amerika je pro nás třetí nejrizikovější zemí? Bezkonkurenčně první, udeřil senátor Doubrava

25.09.2015 11:41

Senátor Jaroslav Doubrava (Severočeši.cz) se zastal zaměstnanců Generálního štábu. Na ně se totiž snesla vlna kritiky poté, co televize Prima v minulých dnech odvysílala výsledky průzkumu mezi nimi. Z něho totiž vyplývá, že každý osmý zaměstnanec Generálního štábu Armády ČR představuje bezpečnostní riziko pro českou armádu i pro naši zemi.

Amerika je pro nás třetí nejrizikovější zemí? Bezkonkurenčně první, udeřil senátor Doubrava
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Doubrava

Důvodem je především výskyt rizikového chování mezi vojáky, ale i vysokými důstojníky a generály. Podle analýzy jsou bezpečnostními riziky rasismus, xenofobie, agresivita, ale i nesouhlas vojáků a generálů se zahraniční politikou a vojenskými postoji ČR. 

„Proč by měli být zaměstnanci Generálního štábu xenofobní? Jsou to normální lidé, mezi normálními lidmi žijí a ví, jak většina cikánů považuje práci za nejstrašnější způsob obživy,“ uvádí Doubrava pro ParlamentníListy.cz v reakci na to, že pro 75 % zaměstnanců Generálního štábu jsou Romové nepřijatelní.

A zároveň také poznamenává, že proč by Romové neměli mít takový vztah k práci, když jim dávkami vytváříme podstatně lepší životní podmínky, než má velké množství důchodců, kteří celý život tvrdě pracovali.

Z výzkumu také vyplynulo, že třetí nejčastěji zmiňovanou zemí ohrožující ČR jsou USA. 71 % dotázaných považuje za největší nebezpečí pro Česko uprchlíky.

„Nesouhlas se zahraniční politikou? Mohou oni a my s nimi souhlasit s takovým veletočem, jaký předvedl předseda vlády včera v postoji k řešení zavalování Evropy a tím i naší země migranty? Můžeme souhlasit s tím, že se smiřuje s podřízeneckou rolí v Evropě? Proč nejedná sebevědomě, jak to ukazují vlády Slovenska, Maďarska a další? Pokud jde o třetí místo bezpečnostního rizika přisouzené Americe, to přece není pravda. Jí patří bezkonkurenčně místo první. Podívejte se, kde všude rozpoutala i za cenu lží válečné konflikty a občanské války! Na mnoha místech se nezatěžovala ani tím lhaním. Je to, vzhledem k tomu, že se vydává za vzor ctnosti a demokracie moc smutná pravda,“ uzavřel Doubrava.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA - „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…