Analytik: Evropská unie přistoupí ke snižování hodnoty vašeho majetku a zákazu plateb v hotovosti

22.07.2015 12:31

Mezinárodně působící analytik Jan Campbell na pozadí řecké dluhové krize upozorňuje, že nebude dlouho trvat a kartel složený z Evropské unie, Centrální evropské banky a MMF sáhne k drastickému řešení státních dluhů. A podobně jako americký prezident Franklin D. Roosevelt v roce 1933 při tom nebudou brát ohled na běžné občany.

Analytik: Evropská unie přistoupí ke snižování hodnoty vašeho majetku a zákazu plateb v hotovosti
Foto: Archiv
Popisek: Jan Campbell

„Nebude to dlouho trvat, a tím míním méně než rok, než se kartel z bank, včetně ECB, médií a vlád silných států – členů EU ocitne na konci svého rozumu a rozhodne se pro radikální řešení řízení a kontroly státních dluhů,“ uvádí Campbell v komentáři, který zveřejnil portál ČeskéNovinky.eu.

V tomto tvrzení analytika utvrzuje historie, která prý přesvědčivě dokazuje, že moc sahá v dobách extrémního nebezpečí k velmi drastickým opatřením bez ohledu na občany. Pádným důkazem může být dle Campbella americký prezident Franklin D. Roosevelt, který podepsal v podobné situaci, ve které se nacházejí mnohé státy EU, 5. dubna 1933 Executive Order 6102. V něm je prý mimo jiné jasně formulován zákaz osobního vlastnictví zlata v hodnotě větší než 5 uncí, přičemž občanům byla dána 14 denní lhůta k odevzdání zlata státním institucím a byla spojena s hrozbou vysoké pokuty a dalšího potrestání.

Evropská unie ani Centrální evropská banka nemohou dle Campbella americké řešení opakovat, neboť členské státy zlato buď prodaly, nebo ho jinak ztratily. Jednat prý ale budou i tak, a určitě ne milosrdněji, než Roosevelt. „Zjednodušeně řečeno: negativní úroky, znárodnění majetku zadními dveřmi cestou snížení hodnoty majetku, doprovázené bezhotovostní platební povinností občanů,“ vypočítává Campbell možná opatření nadnárodních institucí s tím, že to poslední jmenované se jeví ideálním prostředkem k dosažení cíle. První náznaky prý byly zveřejněny v USA již koncem minulého roku. Tenkrát se jednalo o změnu regulace na trhu s drahocennými kovy (zlato, stříbro, platina a palladium), o které Campbell psal i v ParlamentníchListech.cz.

Analytik rovněž podotýká, že Mezinárodní měnový fond nikdy neměl a nemá žádný zájem odpustit Řecku, ale i kterémukoliv jinému státu, dluhy. Vztah Evropské unie, Evropské centrální banky a Mezinárodního měnového fondu tak lze dle něj přirovnat k na pragmatismu založeném manželství, ve kterém se komfort vztahu udržuje za pomoci vzájemného obelhávání, v lepším případě pomocí přetvářky.

Celý komentář k přečtení ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …