Andrej Babiš opět útočí na svůj oblíbený terč

20.04.2016 11:20

Server Expres.cz se zabýval podezřelou zakázkou, jak se na ministerstvu zdravotnictví kupují nová BMW. Zdravotnictví se na svém twitteru věnuje i ministr financí Andrej Babiš (ANO).

Andrej Babiš opět útočí na svůj oblíbený terč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Luxusní limuzíny pro rezortní náměstky vyšly na více než pět milionů korun. Zakázka na sedm nových vozů značky BMW byla vyhlášena loni v říjnu. Důvod byl prostý – zastaralá vozidla a finančně náročný provoz. Původní podmínka přitom navíc zněla maximálně 4,5 milionu korun.

Původní text ZDE.

Server upozorňuje na průběh celého výběrového řízení, kdy se přihlásili dva dodavatelé jednoho vlastníka – pražská společnost CarTec Praha a ostravská společnost CarTec Group. Jde o firmy spadající pod největšího českého prodejce luxusních německých vozů značky BMW. 

Nižší cenu nabídla dceřinná firma CarTec Praha, která pak soutěž vyhrála. Ministerstvo na celém postupu nevidí nic nekalého. 

Trnem v oku je to však právě Babišovi. „Zatímco sestřičky a doktoři utíkají do Německa, náměstci ministerstva zdravotnictví si z Německa nakupují bavoráky,“ sdělil na Twitteru. Zároveň také zmínil, že v letech 2014, 2015 a 2016 nateklo do zdravotnictví 33–38 miliard navíc. „Z toho 10 miliard korun za státní pojištěnce,“ uvedl.

„2016 jde 261–265 mld. Kč do zdravotnictví. A stopro se dá ušetřit 5–10 %. A dát je na platy personálu,“ napsal také na Twitteru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…