Armáda zkouší novou taktiku náboru. V Praze na srazu motorkářů

05.07.2018 18:23

Nové rekruty se armáda pokusí získat na srazu příznivců motocyklů Harley-Davidson, který dnes začal v Praze. Na pražském Výstavišti představí svou současnou i historickou techniku nebo předvede ukázky boje zblízka.

Armáda zkouší novou taktiku náboru. V Praze na srazu motorkářů
Foto: Archiv
Popisek: vojáci

Oslavy 115. výročí značky Harley-Davidson se v Praze konají ode dneška do neděle. Chystá se na ně asi 60 000 motorkářů, v sobotu při spanilé jízdě tisíce legendárních motorek projedou centrem Prahy.

Armáda při své prezentační a náborové akci ukáže návštěvníkům bojové vozidlo pěchoty Pandur II, samohybný minomet PRAM, lehká obrněná vozidla IVECO a Dingo nebo prototyp kolového robota TAROS.

Milovníci motorek si budou moct prohlédnout motocykly Hradní stráže a Vojenské policie, vojenský speciál Jawa 350 a vojenskou tříkolku italských horských jednotek ze 60. let minulého století. Součástí dynamických ukázek budou exhibiční vystoupení jednotky čestné stráže, příslušníků Hradní stráže na motocyklech a ukázka boje z blízka. Nad Výstavištěm také přeletí bitevní vrtulník Mi-24.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Toto není pokus o přepisování dějin...“ Oslavy osvobození. Bez ruské vlajky i hymny

10:13 „Toto není pokus o přepisování dějin...“ Oslavy osvobození. Bez ruské vlajky i hymny

Několik tisíc lidí se zúčastnilo pietního aktu a následného doprovodného programu v Muzeu na demarka…