Ať je coby docent rád, že je rád a neupozorňuje na sebe. Senátor se pustil do navrženého profesora

08.05.2015 9:43

Z PROFILŮ Senátor Jan Veleba odpověděl čtenáři ParlamentníchListů.cz, který mu položil dotaz týkající se nejmenování tří profesorů prezidentem Milošem Zemanem. Zeman by si dle tázajícího neměl „vše přetvářet k obrazu svému“.

Ať je coby docent rád, že je rád a neupozorňuje na sebe. Senátor se pustil do navrženého profesora
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

Senátor Veleba čtenáře ujistil, že Zemanovi nesejde na tom, jak mu bude nakloněn výsledek statistiky veřejného mínění. Prý přizpůsobuje politiku podle toho, jak on uzná za vhodné.

Posuzování Zemanova rozhodnutí o nejmenování tří profesorů bude podle Veleby možné až po oficiálním zveřejnění důvodů Pražským hradem. Na základě informace, kterou Veleba objevil na serveru Seznam.cz, prý vše nasvědčuje tomu, že měl jeden z profesorů „podepsaný vázací akt s StB“. Vzhledem k tomu Veleba soudí, že i kdyby byl navrhovaný profesor „sebelepší odborník, nemá mravní kvality pro vedení mladé generace“. Tento navrhovaný profesor prý může být rád za to, že je „coby docent“ rád, že je rád, a raději na sebe neupozorňovat.

Prezident republiky Miloš Zeman tímto rozhodnutím prý potvrdil, že není jen „mechanickým podepisovačem jakéhokoliv návrhu“, ale prezidentem, který každý návrh předem zkontroluje. Veleba tímto doporučuje, aby byly návrhy na jmenování profesorů předem prodiskutovány s prezidentem, vyvarovali bychom se tím „situací, jaká je tato“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…