Babiš a Hamáček jsou nejoblíbenější ministři letošního roku. Zcela neznámí členové kabinetu? Kněžínek, Toman, Staněk a Plaga

28.12.2018 14:02

Že je Andrej Babiš nejoblíbenějším politikem, není nic nového. Premiér se drží v čele všemožných měření už několik let. O to větším překvapením je pozice předsedy socdem Jana Hamáčka, který se ve výzkumu agentury Phoenix ocitnul na druhém místě v popularitě mezi ministry. O mnoho hůře dopadl trojlístek Kněžínek (ANO), Staněk (ČSSD) a Plaga (ANO). Respondenti prakticky netuší, o koho se jedná.

Babiš a Hamáček jsou nejoblíbenější ministři letošního roku. Zcela neznámí členové kabinetu? Kněžínek, Toman, Staněk a Plaga
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sněmovna schválila státní rozpočet na rok 2019 s deficitem 40 miliard. Opozice vládě vyčítá, že projídá ekonomický růst a nedělá rezervy na horší časy

Agentura Jana Kubáčka měřila oblibu a znalost členů vládního kabinetu na přelomu listopadu a prosince po celé České republice. Vzorek respondentů činil 1088 lidí. Agentura se podle výstupů, které máme k dispozici, zaměřila především na znalost a výše uvedenou popularitu.

Co se obliby týká, zde jasně dominoval Andrej Babiš - 42 procent. Druhý Jan Hamáček získal 29 procent a na třetím místě skončil Richard Brabec, ministr pro životní prostředí. Ve znalosti je to podobné. Přes 90 procent dotázaných znalo jméno Andreje Babiše, Jana Hamáčka „poznalo“ 78 procent dotázaných, 75 procent z nich si pak vybavilo Dana Ťoka, ministra dopravy, a právě uvedeného Richarda Brabce.

Velmi negativně se respondenti postavili k ministru zemědělství Tomanovi, jehož zná pouze 10 procent dotázaných. Je tedy otázkou, co na svém postu Toman (ČSSD) vlastně dělá, jelikož si ho odpovídající nespojili prakticky s ničím. Další tragické výsledky měl ministr školství Plaga. Zná ho pouze 6 procent dotázaných a populární je pro tři procenta. Stejně bídně dopadl i zmíněný a taktéž neviditelný ministr Toman.

Hůře jsou na tom už jen dva lidé: Antonín Staněk, oranžový ministr kultury, a Jan Kněžínek, zcela poslední zástupce ANO na postu ministra spravedlnosti. Jeho znají 3 procenta dotázaných a popularita, pokud se to tak dá říct, se zastavila na hranici dvou procent.

Znáte je? My moc ne

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …