Babiš chce investovat do komunální kampaně 150 milionů. Tuší průšvih, jásají u Šafra

20.07.2018 10:42

Šéf ANO Andrej Babiš se rozhodl, že do kampaně svého hnutí v komunálních volbách hodlá nalít nemalý finanční obnos, a sice 150 milionů. Něco takového naznačuje, že možná očekává problém, který by nadcházející volby mohl provázet, míní komentátor Vilém Besser, jenž zároveň připomněl, co se o komunální volbách říká – že narovnávají výsledky voleb parlamentních. „To by znamenalo, že by se v říjnu měla radovat současná opozice,“ píše ve svém sloupku na serveru Forum24.cz.

Babiš chce investovat do komunální kampaně 150 milionů. Tuší průšvih, jásají u Šafra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vítězem parlamentních voleb 2017 se stal Andrej Babiš. Jeho Hnutí ANO získalo ve Sněmovně 78 křesel.

Pochyb není o tom, že nejvíce práce bude mít ANO jednoznačně v Praze. „Co v hlavním městě šlo udělat špatně, primátorka udělala,“ poznamenal Besser a připomněl, že Pražané nadávají na kolabující dopravu, padají lávky, v dezolátním stavu jsou mosty. Řada průzkumů navíc ukazuje, že toto neumětelství Pražané projeví nedostatečným počtem hlasů.

Hnutí ANO tedy přemýšlí co dál, a proto podle Bessera přichází velká finanční injekce. „Ta bude ještě podpořena mediální tlačenkou Babišových médií, i těch, která se vyprofilovala jako spřátelená, a to by v tom byl čert, aby se něco nestalo,“ doplnil. Jenže naštvaným obyvatelům, kteří mají velký problém se dostat z jednoho konce Prahy na druhý, nebude stačit jen tak něco. Odhadnout, na jakou kartu letos hnutí ANO vsadí, nebude podle Bessera snadné.

Komentátor nezapomněl připomenout, že ANO pečlivě pracuje na kandidátce a také v ní na poslední chvíli neváhalo škrtat. Nejdříve původní jednička Patrik Nacher byl vyměněn za podnikatele Petra Stuchlíka, ale tím to nekončí. Hnutí v čele s Andrejem Babišem na poslední chvíli vyškrtlo další čtyři lidi z pražské kandidátky. Odstraněni by měli být současní radní Karel Grabein Procházka a Eva Kislingerová, předseda zastupitelského klubu ANO v Praze Michal Hašek a bývalý poslanec za ANO Matěj Fichtner,

„Andrej Babiš pražské organizaci jasně ukázal, že kdykoliv si zamane, bude si ve své firmě dělat nové pořádky. Jestli si tedy někteří politici z ANO mysleli, že když něco odhlasují, tak to platí, nyní vidí, jak moc se mýlili,“ dodal Besser s tím, že Babiš je majitel firmy ANO a protože on platí a chce výsledky, sám si může určovat, kdo v daný moment má jeho důvěru, a pokud s tím někdo nesouhlasí, může být velmi rychle „odejit“.

Původní zdroj ZDE

Na co desítky milionů, které mohou ledacos pozměnit, nakonec Andrej Babiš a jeho marketingoví poradci využijí, se teprve uvidí. S velkou pravděpodobností zástupce vládního hnutí uvidíme na billboardech po celé republice, předjímá komentátor. „Co na nich však dokáži naslibovat, bude velkým překvapením. Na úspěšný výsledek v komunálních volbách to bude muset být něco téměř nadpřirozeného. Ale to určitě nebude problém,“ uzavřel.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …