Babiš hlásí: Nakažených lidí v Česku je 104. Skoro polovina z Prahy. Toto bude následovat

12.03.2020 18:12

Premiér Andrej Babiš (ANO) oznámil, že máme v Česku 104 pozitivně otestované případy na koronavirus a z toho 50, tedy skoro polovina, je v Praze. Předseda vlády proto lidem oznámil, co přijde teď.

Babiš hlásí: Nakažených lidí v Česku je 104. Skoro polovina z Prahy. Toto bude následovat
Foto: Repro TV Nova
Popisek: Andrej Babiš mluví o koronaviru

V Česku pomalu, ale jistě narůstá počet lidí nakažených koronavirem. Podle předsedy vlády Andreje Babiše už máme v naší zemi 104 potvrzených případů. Na počátku měsíce března přitom byly v Česku jen tři případy.  

Téměř polovina z oněch 104 případů se nachází v Praze, premiér proto oznámil, že vzniknou nová místa pro odběry vzorků.

„Ze 104 pozitivních případů máme 50 v Praze, proto od zítřka navyšujeme kapacitu: Ústřední vojenská nemocnice spouští zítra v 11:00 nový stan pro odběry. Pražská Nemocnice Na Bulovce spouští zítra odběry v novém kontejneru od pražských hasičů,“ napsal Babiš na sociální síti Twitter.

Oznámil také lidem, že se mohou nechat otestovat ve Fakultní nemocnici Motol a v Thomayerově nemocnici.

V diskusi pod svým příspěvkem se premiér jen dozvěděl, že dělá zmatky.

„Bureši, vždyť to všechno zařídili a udělali kompetentní lidé, kterým ty maximálně překážíš a děláš zmatky. A ty přijdeš a vytrubuješ, jako by to byla tvoje zásluha. Že tě hanba nefackuje,“ zlobil se jeden z voličů.

Andrej Babiš informuje o koronaviru

Andrej Babiš informuje o koronaviru

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci od spojence dostali nepříjemný vzkaz

9:54 Ukrajinci od spojence dostali nepříjemný vzkaz

Rusové pokračují v postupu na východě Ukrajiny. Útočí u Svatove a podle washingtonského Institutu pr…