Babiš narychlo stahuje svého muže z výboru pro hledání úředníků. Slavný server píše o kostlivci

01.04.2014 17:13

Místopředseda vlády a ministr státní pokladny, předseda hnutí ANO Andrej Babiš, rychle mění úředníka, kterého sám dosadil do vládního výboru pro personální nominace. Sekční ředitel Ministerstva financí Jiří Nováček zřejmě přijde o místo, na něž nastoupil teprve před týdnem.

Babiš narychlo stahuje svého muže z výboru pro hledání úředníků. Slavný server píše o kostlivci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Sobotkovy vlády Andrej Babiš

Důvody pro jeho odvolání mají spočívat v Nováčkově minulosti. Jím řízený výbor má na starosti prověřování uchazečů na místa v dozorčích radách podniků s účastí státu. Zprávu o chystaném uvolnění ředitele Nováčka z funkce přinesl internetový deník Echo24.cz s odvoláním na své vlastní zdroje. Echo24.cz se již v minulém týdnu proslavil zveřejněním rozhovoru s ministryní spravedlnosti za hnutí ANO, po kterém o něm Andrej Babiš na vládní tiskovce mluvil jako o "projektu Kalouska s Romanem".

„Navrhuju pana Nováčka, je to bývalý náměstek na Ministerstvu pro místní rozvoj. Nyní pracuje na Ministerstvu financí. Má zkušenosti s výběrem manažerů a zaměstnanců,“ řekl ministr Babiš při představování Jiřího Nováčka. Jeho odvolání přitom bude zítra na programu vlády.

Za zajištěním Nováčkovy minulosti stojí sdružení Naši politici. To upozornilo na údajné Nováčkovy blízké vztahy s někdejším ředitelem sekce strukturálních fondů na Ministerstvu průmyslu a obchodu Miroslavem Elfmarkem, píše server. Miroslava Elfmarka odvolal v roce 2010 tehdejší ministr ODS Martin Kocourek, když na něj bylo podáno organizací Transparency International trestní oznámení kvůli transakcím se zakázkou státní agentury CzechInvest.

Oficiálním zdůvodněním připravovaného Nováčkova odvolání je však nedostatek času, který pro práci ve výboru má. „Je příliš časově zaneprázdněn na Ministerstvu financí,“ uvedl ministr Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…