Babiš není koťátko, to je tygr, vtipkoval v ČT Kalousek

04.05.2014 22:11

Podnikatelé Ivo Rittig nebo Roman Janoušek jsou podle exministra financí jen nevinná koťátka – v porovnání se současným ministrem Andrejem Babišem. Miroslav Kalousek to řekl v nedělních 168 hodinách na ČT.

Babiš není koťátko, to je tygr, vtipkoval v ČT Kalousek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Reportáž v pořadu nesla název Soumrak kmotrů. Předseda lidovců Pavel Bělobrádek zde řekl, vzhledem k situaci kolem Romana Janouška nebo Alexandra Nováka, že jedna éra končí. Kdo ale teď bude tahat za nitky? „Já doufám, že politici,“ řekl Bělobrádek. „Já doufám, že voliči,“ odpověděl premiér Bohuslav Sobotka. Oba v pořadu vysvětlovali některé své těsné vazby.

Sobotka na Radka Pokorného, úspěšného advokáta. „Pan Pokorný je pro pana Sobotku jeho největší hodnota, ale zároveň možná největší zátěž, protože má věci z minulosti, na které můžou lidé poukázat,“ vysvětloval v pořadu novinář Erik Best. Ekonomický publicista Miroslav Motejlek zase uvedl, že sice takové spojení nemusí nic znamenat, ale je potřeba bedlivě sledovat Pokorného kroky.

Sobotka negativní spojení odmítá. „Radka Pokorného znám, je ze stejného regionu, ale to neznamená, že by hrál nějakou nestandardní nebo netransparentní roli v mém okolí,“ řekl.

Bělobrádek zase vysvětloval vztahy s realitním magnátem Luďkem Sekyrou. „O žádných politických jednáních nevím,“ řekl rezolutně. A co obchodní jednání? „Já žádný byznys nedělám, takže není důvod,“ dodal.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Podle novináře Besta ale toto vše jsou spíše jen „malí kmotříci“, jejichž eliminace ve výsledku prospívá velkým hráčům. Například Zdeňku Bakalovi, Karlu Komárkovi… Nebo i Andreji Babišovi. „Jak padá pan Rittig, jak padá pan Janoušek, tak se zvedá pan Babiš,“ míní.

„Myslím, že není sledovanější osoby v této zemi, než jsem já,“ odmítá ale Babiš nějaké „nekalé“ kroky. S tím nesouhlasí jeho předchůdce, exministr Kalousek. „Rittigové a Janouškové jsou nevinná koťátka,“ srovnal lobbisty s Babišem. „To opravdu není koťátko. To je tygr, sám Šer Chán v masně,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…