Babiš se smál v rádiu Fialovi. A pak to přišlo: Až se ANO dostane do vlády...

31.07.2023 20:22 | Monitoring

První změny v důchodech by mohly platit už od září, vláda ve Sněmovně protlačila zpřísnění pravidel pro předčasné důchody a zpomalení valorizací. Předseda opozičního hnutí ANO Andrej Babiš tyto plány kritizuje, pokud ANO bude v příští vládě, zase změny vrátí zpátky, řekl v pondělním rozhovoru pro Rádio Impuls. Nešetřil premiéra Petra Fialu, že se chlubí poklesem inflace, když na tom jeho vláda nemá žádnou zásluhu. A slíbil také návrat EET.

Babiš se smál v rádiu Fialovi. A pak to přišlo: Až se ANO dostane do vlády...
Foto: Reprofoto: CNN Prima News
Popisek: Andrej Babiš (ANO)

Stínová ministryně financí Alena Schillerová uvedla, že pokud by se ANO dostalo zpět k moci, zrušilo by to, co prosazuje vláda premiéra Petra Fialy (ODS). Její slova potvrdil i její stranický šéf Andrej Babiš: „Já si skutečně nevzpomenu na to, co bychom z toho nechali, protože tato vláda v podstatě bere peníze důchodců, bere peníze všem.“

„Slibovali, že nebudou navyšovat daně, ale navyšují, takže... A není to proto, že je jiná situace. Oni se stále vymlouvají na Ukrajinu,“ dodal k vládní pětikoalici a zasmál se plánům Fialy: „Pan premiér si z nás asi dělá srandu, protože říká, že chce patřit mezi deset nejvíce prosperujících zemí světa, tak pod jeho vedením určitě skončíme jen někde v propadlišti,“ bavil se expremiér Babiš.

Anketa

Je Česko světová špička v dopravě a obraně, jak tvrdí premiér Fiala?

2%
98%
hlasovalo: 24676 lidí
Do předsedy vlády se opřel také pro jeho sebechválu ohledně poklesu inflace: „Je úplně absurdní, když pan premiér nejdříve mluvil o tom, že já jsem spustil inflaci, to je nesmysl, my ji srazili, pak to byl Putin, potom to byla Česká národní banka. No a teď se jde někam chlubit, když na tom nemá žádnou zásluhu a má třetí nejvyšší inflaci v Evropě podle Eurostatu,“ nezdržel se opět smíchu opozičník.

„Samozřejmě ale kvůli inflaci od lidí zinkasuje do konce roku 300 miliard, a pokud bude mít deficit 300 miliard a ty peníze by kvůli inflaci nedostal, tak by měl minus 600 miliard. To jsou čísla, taková je pravda,“ kritizoval dál vládu v čele s Petrem Fialou. „Tato vláda si hraje na to, že může něco ovlivnit, nemůže vůbec nic ovlivnit, nemají vliv na inflaci, oni z toho profitují a my všichni jim dáme 300 miliard,“ zopakoval Babiš.

„Pan premiér asi žije na Marsu, protože to, co vykládá, není normální. Všichni se tomu smějí, když si porovnají, co vykládal nedávno před volbami, před sedmi lety, a to nemluvím o migraci a dalších věcech,“ nepřestával se Babiš smát. „Je to peklo, nejhorší a nejprolhanější vláda od vzniku samostatné České republiky, politika lží a dezinformací a média jim jdou na ruku,“ konstatoval šéf hnutí ANO.

„My jsme předali zemi ve skvělé kondici, v životní úrovni jsme předběhli Itálii, Španělsko. Patřili jsme na deváté místo nejlepších zemí v EU. No a pan premiér... Oni nedělají vůbec nic, nechají vše vyhnít a podle situace to komentují a přisvojují si naši práci. Nejprolhanější politik v historii naší země je pan premiér Fiala a snad tomu i věří, těm nesmyslům, co stále vykládá,“ uvedl Babiš.

Pokud se znovu dostane ANO do vlády, znovu zavede EET. „EET byl zákon roku, podporovali ho všichni poctiví podnikatelé, díky EET jsme snižovali daně. Je to standardní, všude v Evropě dostanete normálně účtenku. Určitě ho znovu zavedeme, chceme pokračovat v tom, co jsme ve vládě udělali,“ dodal Andrej Babiš.

Kriticky se Andrej Babiš také vyjádřil k nové vyšší spotřební dani z nafty už od prvního srpna. „Vypadá to tak, že vždy, když někdo něco vydělá, tak přijde ta tzv. konzervativní strana ODS a okamžitě ho zdaní. Vyhnali zkrátka ty podnikatele, kdo by chtěl v Česku podnikat, když se každý měsíc něco mění? Může se stát, že obchodníci s pohonnými hmotami toho využijí a navýší ty ceny podstatně víc, než bude ta znovuzavedená daň,“ uvedl lídr opoziční strany ANO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Na tohle ti Andreji kašlu, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseShawk , 31.07.2023 22:17:14
Po případných vyhraných volbách chci vidět Fialovu partu před soudem za podněcování války, porušování povinností při správě cizího majetku a šíření dezinformací... A na rozdíl od Rusína Lukačoviče nabízím za každý měsíc, na který současnou vládní garnituru zavřou celkem, stovku. Pevně doufám, že se ke mně další spousta lidí přidá, aby měli bachaři pro tyhle .....na přilepšenou. Můj cíl je Fiala a jeho banda na "céčku"...

|  20 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…