Babiš tajemně naznačil věc o Česku a zahraničí

21.06.2020 19:13

„Do naší zemičky nám nikdo nebude mluvit. Ani ti velcí, ani nikdo ze zahraničí, protože vy dobře víte, že vy rozhodujete o osudu naší země,“ promlouvá v nejnovějším týdenním shrnutí „Čau lidi“ premiér Andrej Babiš (ANO). Kromě něho vystoupili i další ministři, a hovořilo se tak o rozpočtu i o plánu Ministerstva financí pro živnostníky.

Babiš tajemně naznačil věc o Česku a zahraničí
Foto: Repro Facebook Andreje Babiše
Popisek: Premiér Andrej Babiš (ANO)

Anketa

Co se Vám nejvíce líbí na Andreji Babišovi?

hlasovalo: 6268 lidí
Šéf vlády započal s narážkou na sobotní slunovrat a zdůrazňoval přitom důležitost, aby o České republice rozhodovali jen sami občané. „Matka země a otec slunce nám vzkázali, že máme spolupracovat. Aspoň čtyři měsíce. Že se máme spojit, že nám tady do té naší zemičky nikdo nebude mluvit. Ani ti velcí, ani nikdo ze zahraničí, protože vy dobře víte, že vy rozhodujete o osudu naší země. Vy ve svobodných volbách jste šli a zvolili jste naše poslance a naši poslanci zvolili naši vládu, a tak to bude i příště, v říjnu 2021,“ promlouval Babiš ze sportklubu v Kostelci u Křížků. Zdůraznil, že on sám hlavně bojuje za české zájmy. Je možné, že tím premiér narážel na páteční rezoluci Evropského parlamentu o svém střetu zájmů.

V rezoluci se českému ministerskému předsedovi v případě potvrzení jeho střetu zájmů auditem Evropské komise nabízejí tři východiska, v nichž je zmíněna rezignace, prodej Agrofertu či zastavení dotací. Rezoluce zdůrazňuje nulovou toleranci střetu zájmů i odsouzení „používání difamačního jazyka a projevů nenávisti“, kterého se mělo z úst premiéra dostat členům kontrolní mise vedené předsedkyní kontrolního výboru Evropského parlamentu Monikou Hohlmeierovou.

Narážel rovněž na své video, kde promlouval k našim slovenským sousedům. „Jsem zjistil, že neumím ani po slovensky,“ pobavil se v narážce na klip, kde vybízí Slováky, aby přijeli do České republiky.

Ve videu vystoupil též ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Shrnoval, že už od pondělí 22. června se hromadných akcí bude moci účastnit až 1 000 lidí, nebo i 5 000 rozdělených na tisícové skupiny. K běžnému provozu se v pondělí též vrátí koupaliště, zoologické zahrady, památky a muzea.

Za důležitý projekt označil novou porodnici v Brně.

Jako další se objevuje ministryně financí Alena Schillerová (ANO). „Nenecháme vás v tom,“ obrátila se na občany a pochvalovala si schválení rozpočtu se schodkem 500 miliard. Podle ní se z větší části jedná o investice a pomoc lidem.

Představovala také plán Ministerstva financí pro živnostníky s příjmy do milionu korun ročně. OSVČ by brzo mohli platit jednotnou daň 5 740 korun měsíčně. Nahradila by se tak daň z příjmů, sociální a zdravotní odvody.

Došlo též na téma zasedání Evropské rady. Premiér odmítl, že by byl v odmítání zadlužení EU osamocen. Jmenoval, že vždycky u každého bodu týkajícího se zadlužení a prosperity bylo pro více zemí. Spojence v Evropě našel i ohledně odmítání rozdělování financí podle toho, jak byly které země zasaženy koronavirem.

„Čekají nás zajímavé časy. Jsem přesvědčen o tom, že naši lidé, náš národ jsou skutečně skvělí, kreativní, a tak jak jsme před krizí byli nejlepší v nezaměstnanosti, jedni z nejlepších v zadlužení a měli jsme růst, je úplně jasné, že Česká republika je země pro budoucnost. Jsem přesvědčen, že když budeme spolupracovat a bojovat za naše zájmy, tak z té krize vyjdeme jako jedni z nejlepších v Evropě,“ zakončil své shrnutí.

Celé video můžete zhlédnout zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: rak

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …