Babiš u Moravce varoval: Přijedou lidi z Ostravska a Ústecka a tu Prahu nám rozmlátí

22.12.2013 13:54

Debata o rozpočtových prioritách se přenesla na téma vědy a výzkumu. Z něj bylo v rozpočtu na příští rok škrtnuto několik miliard. Podruhé se o něm začalo mluvit v souvislosti se zřízením funkce místopředsedy vlády pro vědu, výzkum a inovace, kterou by měl vykonávat Pavel Bělobrádek.

Babiš u Moravce varoval: Přijedou lidi z Ostravska a Ústecka a tu Prahu nám rozmlátí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Anketa

Vadilo by vám, kdyby Babiš coby ministr financí byl prokazatelný spolupracovník StB?

29%
71%
hlasovalo: 31511 lidí
Karel Schwarzenberg, předseda TOP 09, v Otázkách Václava Moravce vykládal, že jejich vlády vědu a výzkum podporovaly, zatímco dnes se v této rozpočtové kapitole škrtá. Tím podráždil svého oponenta, Andreje Babiše z hnutí ANO.

„Já sám mám dva výzkumné ústavy. A pořád se jich ptám: Tak co jste, kluci, vyzkoumali? Kdy to budeme vyrábět, kolik to zaměstná lidí? A úplně stejně se zeptám i těch státních výzkumníků,“ líčil miliardář.

Podle něj rozhodně neplatí, že více peněz znamená lepší výsledek. „Filosofie tohoto státu je nafouknout rozpočet a prohýřit to. Ministerstvo životního prostředí dneska místo aby ušetřilo, tak vyrobí nějaké sexistické spodní prádlo,“ rozčiloval se Babiš s tím, že větší nehoráznost neviděl.

„Víte, jak to dopadne? Že ti lidé z Ústecka a Ostravska přijdou sem do Prahy, protože v Praze je blaze, a tady nám to rozmlátí,“ varoval posléze šéf ANO.

Aby se to nestalo, musí prý nastoupit jejich vláda. „My budeme šetřit a poprvé od revoluce ukážeme občanům, za co vlastně ten stát utrácí,“ slíbil.

Podle Babiše toto může nastat v řádu dní. „Vláda je ready. Dneska se potkáme, a pak pan Sobotka může jít na Hrad a od ledna můžeme vládnout,“ uzavřel své vystoupení u Moravce.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…