Babiš ulovil další posilu. Do europarlamentu nasadí Teličku

29.08.2013 11:41

Bývalý eurokomisař Pavel Telička se spojí s hnutím ANO miliardáře Andreje Babiše a bude za něj kandidovat příští rok ve volbách do Evropského parlamentu. Píše to server IHNED.cz, ČTK to potvrdil Telička. Telička, kterého údajně lákaly i jiné politické strany, by se měl účastnit už podzimní kampaně ANO pro sněmovní volby.

Babiš ulovil další posilu. Do europarlamentu nasadí Teličku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš, majitel Agrofertu

O tom, že ANO s Teličkou vyjednává, se mluví už několik měsíců. "V tuto chvíli budu mít zodpovědnost za oblast evropských politik a administrativní zátěže. Respektive její snižování. S perspektivou vést evropskou kandidátku," řekl ČTK Telička.

V říjnových sněmovních volbách kandidovat nechce proto, že by nestihl do kampaně ukončit své další aktivity. Do kampaně se ale zapojí. Telička působí jako konzultant v evropských záležitostech, je jednatelem ve firmě BXL Consulting. Podle serveru IHNED.cz už před dvěma dny rezignoval na post člena vládní komise pro hodnocení dopadů regulace.

Telička ČTK řekl, že se rozhodl spojit s ANO po zralé úvaze. Přesvědčilo jej mimo jiné to, že se v ANO podle něj objevují důvěryhodní lidé. "Já se domnívám, že česká politická scéna je skutečně zralá na nový kredibilní subjekt s důvěryhodnými osobnostmi, který je schopen a je připraven přispět ke změně poměrů nejenom na české politické scéně, ale celkově ve společnosti, a oslovit a řešit ta témata, která jsou skutečně aktuální a už dlouhodobě nekompetentně řešená," konstatoval Telička.

Telička v Bruselu lobboval například za české zemědělce při vyjednávání o podobě nové Společné zemědělské politiky Evropské unie na roky 2014 až 2020. Praze pomáhal při vyjednávání evropské dotace na čistírnu odpadních vod. Praha ale nakonec peníze nezískala.

S Teličkou jednal i prezident Miloš Zeman, sešli se spolu v červenci.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …