Babiš vzpomínal na svou původní profesi: Dříve jsme měli skvělé obchodníky se zahraničím

28.01.2016 17:17

Pochvalně se o bývalých předlistopadových podnicích zahraničního obchodu (PZO) vyjadřoval dnes na setkání lídrů českého exportu v Praze ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Upozornil na to server Echo24.

Babiš vzpomínal na svou původní profesi: Dříve jsme měli skvělé obchodníky se zahraničím
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

„My jsme měli skvělé obchodníky. My jsme měli skvělou síť. To byla síť podniků zahraničního obchodu,“ prohlásil prý Babiš. „A pokud by ti obchodníci nebyli skvělí, tak by nebyli ti Chrenkové, Šimáně, Drbohlav, já nevím, jak se všichni jmenují, vybudovali dneska firmy. A to byli lidi, kteří měli kontakty, a já sám jsem pracoval v Maroku a zastupoval jsem 15 podniků zahraničního obchodu a nosil jsem ty vzorky a dělal jsem ten byznys,“ cituje server dále Babišova slova.

Ministr financí si prý jakoby povzdychl, že jsou doby PZO dávno pryč. „Takže my jsme tu síť rozprášili, v Moskvě jsme měli Český dům, no a samozřejmě potom ty firmy, když ten stát neměl co nabídnout, tak si je udělali sami svoje. Pan Karl má v Dubaji Preciosu, v Číně mají firmy a tak dále. Takže já si myslím, že pro ten byznys jsou klíčoví lidi,“ řekl údajně Andrej Babiš.

Celý text je ZDE.

Odkázal tak na kontroverzní postavu Ludvíka Karla. Server připomíná, že tohoto majitele jablonecké Preciosy vyznamenal prezident Zeman. Karl je přitom pamětníky obviňován, že za minulého režimu vedl firmu, ve které museli političtí vězni v nelidských podmínkách vyrábět sklářské produkty.

Babiš prý také řekl, že „byznys je o vztazích“, hlavně pak to má platit v Rusku. „Takže ty vztahy musíme napravit a asi si to vezme nějaký čas,“ přiznal ministr financí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…