Babišovi ministři převálcovali ostatní. Podívejte se, kam až spadl Sobotka

20.03.2014 13:50

Třemi nejdůvěryhodnějšími členy sedmnáctičlenného vládního kabinetu jsou ministři hnutí ANO. Největší důvěře se těší ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová s ministrem obrany Martinem Stropnickým. Nejméně důvěryhodným ministrem je pak sociálnědemokratický ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek. Vychází to z průzkumu společnosti SANEP.

Babišovi ministři převálcovali ostatní. Podívejte se, kam až spadl Sobotka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na vládní lavici ve sněmovně

Anketa

Který člen vlády je zatím vaším největším oblíbencem? (Restart hlasování 9.6.2014)

18%
52%
1%
10%
3%
hlasovalo: 11206 lidí

Průzkum se zaměřil na hodnocení důvěryhodnosti ministrů koaliční vlády premiéra Bohuslava Sobotky po dvouměsíční činnosti. Trojici nejdůvěryhodnějších ministrů po Jourové s 47,3 procenta kladných hlasů a Stropnickým (45,1 procenta) doplňuje ministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO), která má v souhrnu důvěru 42,4 procenta veřejnosti.

Samotný premiér Bohuslav Sobotka obsadil čtvrtou pozici (39,8 procenta). O jednu desetinu procent více nasbíral ministr financí a předseda ANO Andrej Babiš. „V jeho prospěch však hovoří právě skutečnost, že do ministerských pozic obsadil ze svého stranického portfolia výrazné osobnosti, které vzbuzují u veřejnosti pro tuto chvíli největší důvěru, což má kladný dopad i na voličkou oblibu této strany, která tak není závislá pouze na oblibě svého předsedy,“ stojí ve zprávě SANEP.

Celý průzkum ZDE

Mezi nejhůře hodnocené ministry se zařadil ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO), který získal pouze 24,9 procenta kladných hlasů a nejméně důvěryhodným ministrem je pak sociálnědemokratický ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, který získal 20,6 procenta kladných hlasů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…