Babišovu kritiku vietnamských obchodníků odráží jejich zastánce

13.03.2015 20:21

Na slova ministra financí Andreje Babiše, který označil jako jeden z důvodů pro zavedení on-line kontroly živnostníků vietnamské obchodníky, kteří podle něj "jak známo, neplatí daně", ostře reagoval předseda Česko-vietnamské společnosti Marcel Winter. Babišův argument označil za "trapnou výmluvu". Podle serveru Echo24.cz to Winter napsal na stránkách zmíněné společnosti.

Babišovu kritiku vietnamských obchodníků odráží jejich zastánce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Podle Wintera Vietnamci v Česku platí dvojnásobně vyšší daně než například Ukrajinci. Navíc prý ve svých kamenných obchodech po celé České republice už dávno mají elektronické pokladny. Server ale upozornil na to, že Winter se dlouhodobě zastává vietnamské menšiny v Česku.

Rétorika namířená proti vietnamským obchodníkům je podle Wintera způsobená "lobby určitých obchodníků“, kteří se chtějí zbavit konkurence. "Chtějí mít monopol, aby mohli socialisticky pracovat za kapitalistické peníze,“ napsal Winter s tím, že v České republice podniká až třicet tisíc Vietnamců jako fyzické osoby. Jejich pracovitost je prý "někomu solí v očích“.

Celý text je ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…