Babišovy noviny přinášejí trapnou informaci z nitra ODS

26.01.2015 9:12

Vedení ODS čelí rebelii svých komunálních politiků. Ti protestují proti rozhodnutí republikového sněmu ODS, který nařizuje poslat na stranické konto do března těm, kteří jsou za stranu v nějaké placené funkci, polovinu svého hrubého příjmu.

Babišovy noviny přinášejí trapnou informaci z nitra ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

„Platit by měly tisíce členů – každý starosta, místostarosta, člen rady, zastupitelstva, komise, ale i orgánu obchodní společnosti vlastněné obcí či městem,“ píše pondělní Mladá fronta Dnes.

Komunální politiky ODS finančně vyčerpala volební kampaň, na kterou ústředí strany nijak nepřispělo

Komunální politici s tím ale nesouhlasí. V dopise, který napsali předsedovi strany Petru Fialovi mimo jiné píší, že v současné době je naprostá většina úspěšných komunálních politiků finančně vyčerpána po vedení nároční komunální volební kampaně, na níž se stranická centrála nijak nepodílela.

Autoři protestního dopisu přitom považují za zarážející, že dosud nebyli s finanční situací ODS nijak seznámeni. Fiala existenci dopisu přiznává, tvrdí ale, že kontroverzní příspěvek nemá jít na splácení dluhů ODS, ale na činnost místních sdružení. List ale poukazuje na to, že když Fiala loni v lednu vedení strany přebíral, činily její dluhy po lhůtě splatnosti 42 milionů korun.

Nyní bylo zmíněné rozhodnutí republikového sněmu ODS pozastaveno a čeká se na výsledek jednání „vzbouřenců“ s Fialou.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…