Babišův poslanec odpověděl čtenáři: Tohle mi nevžene slzy do očí

05.05.2016 20:35

Z PROFILŮ Čtenář vystupující pod přezdívkou Jasaň se několika politiků zeptal, zda je vláda schopná doložit efektivitu nasazení společných armádně-policejních hlídek v ulicích českých a moravských měst. Odvolal se přitom na ODS, která o smysluplnosti nasazení těchto hlídek pochybuje. Našemu čtenáři dva politici odpověděli.

Babišův poslanec odpověděl čtenáři: Tohle mi nevžene slzy do očí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní zásah proti demonstrujícím

Bohuslav Chalupa zvolený za hnutí ANO konstatoval, že je vše třeba činit s rozvahou a nic se nemá přehánět. Na jedné straně je dobře, že v čase krize, např. krátce po teroristických útocích – se v ulicích objevilo více policistů a vojáků. Je to určitý vzkaz občanům, že se o ně stát stará. Na druhé straně je v daném okamžiku přítomnost početnějších hlídek neefektivní a příliš drahá. Děje se tak v situaci, kdy tajné služby vládě řeknou, že nám bezprostřední nebezpečí nehrozí.

Především je třeba si říci, že policie musí nakládat efektivně s prostředky, které má, a to zvláště v situaci, kdy strážci zákona opakovaně prohlašují, že jich není dost. „Pokud je ale akcentován požadavek na zvýšení finančních prostředků a je zdůrazňován nedostatečný počet policistů jako příčina ne vždy optimálního výkonu, pak se obávám, že to není argument, který by mi vehnal slzy do očí. Policie se bude muset mnohem více zaměřit na práci s lidmi, které už má k dispozici, nových lidí moc nepřijde,“ varuje poslanec z Babišova hnutí.

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Čtenáře ovšem také uklidňoval, že poslanci v příslušných výborech pracují na tom, aby vytvořili podmínky pro efektivnější fungování policie.

Poslanec ČSSD Antonín Seďa zdůraznil, že zajištění vnitřní bezpečnosti České republiky leží na bedrech policie a není zcela v pořádku, když je k témuž využívána profesionální armáda, která je už tak poddimenzovaná. Krátkodobě však může mít takovéto opatření smysl. Tak či tak, poslední slovo je vždy na vládě, která má za úkol rozhodovat tak, aby zajistila vnitřní i vnější bezpečnost státu. „Vždy záleží na vyhodnocení bezpečnostní situace. A také na rozhodnutí vlády. Ta je zodpovědná za zajištění bezpečnosti našich občanů a naší země,“ odvětil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…