Jen jsem čekal na autobus a usnul, promluvil dredař, kterého policie povalila na zem na Florenci

05.05.2016 13:21

Autobusové nádraží Praha-Florenc se nedávno stalo dějištěm dalšího policejního zásahu, který rozděluje českou společnost. A webu A2larm se podařilo získat výpověď mladíka, kterého podle mnohých zadržel policista spolu se dvěma vojáky dosti nevybíravým způsobem.

Jen jsem čekal na autobus a usnul, promluvil dredař, kterého policie povalila na zem na Florenci
Foto: PL.cz
Popisek: Policejní těžkooděnci

V sobotu 23. dubna seděl mladík na autobusovém nádraží v Praze na Florenci. Původně plánoval odjet zpět do Jihlavy se známou, nakonec jí však přenechal poslední volné místo v autobuse a šel počkat do vestibulu, kde usnul. Nakonec jej probudil policista se dvěma vojáky a bez udání důvodu chtěl, aby se mladík legitimoval. „Mladému muži navíc policista tykal a jednal s ním pohrdavým a agresivním tónem.“

Podle mladíka, který si přál zůstat v anonymitě, policistu vůbec nezajímalo, zda má jakožto majitel jízdenky právo být na nádraží. Ani mu nesdělil důvod, proč by se měl legitimovat. Tudíž mladík protestoval a ohradil se „proti této bezdůvodné buzeraci“, která zřejmě nastala jen kvůli jeho vzhledu.

Za celým zásahem vidí iniciativu velícího policisty, jelikož vojáci byli prý o poznání zdrženlivější. Nakonec byl předveden na služebnu, kde strávil čtyři hodiny.

Celý text zde

Vysvětloval policistům, že není nezaměstnaný a není bezdomovec. To, že svého činu podle prohlášení policejního mluvčího Tomáše Hulana lituje, okomentoval, že prostě už jen chtěl jet domů.

„Z vyjádření zadrženého tedy vyplývá, že policie neměla k legitimování – krom ‚zanedbaného zevnějšku‘ – žádný důvod,“ uvádí A2larm a pokládá si otázku, zda tedy, ač možná mladík jednal přehnaně, je „důstojné a společensky přijatelné, aby Armáda ČR v rámci protiteroristických opatření asistovala příliš horlivým policistům v obtěžování cestujících s řádně koupenou jízdenkou,“ ještě s příhlédnutím k tomu, že jen kvůli jeho vzhledu. Protože, kdyby se nejednalo o dredaře, policisté by k němu podle A2larmu přistupovali úplně jinak.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…