Bárta rozhořčeně: Chtěli mě vyšachovat. Ale já se nedám

23.01.2013 19:27

Obvodní soud dnes zprostil viny poslance Víta Bártu (Vv) a Jaroslava Škárku. Případ poputuje k pražskému městskému soudu, státní zástupkyně se proti oběma rozhodnutím odvolala. „Státní zástupkyně nepostupovala dle regulí,“ zaútočil dnes Bárta v pořadu Interview na obrazovce ČT 24.

Bárta rozhořčeně: Chtěli mě vyšachovat. Ale já se nedám
Foto: Ladislav Škarda
Popisek: Vít Bárta u soudu

 

„Celou dobu jsem říkal, že jsem nikomu úplatek nedal, že to byla jen půjčka,“ hájil se Bárta. Podle jeho názoru k celému soudu nemuselo ani dojít, kdyby v přípravném řízení byli vyslechnuti všichni klíčoví svědci. To se ale prý nestalo.

„Tragédií je, že státní zástupkyně prováděla řízení tak, že většina důkazů byla řešená před soudem a ne v přípravném řízení,“ uvedl s tím, že na státní zástupkyni Hanu Vrbovou plánuje podat stížnost.

Vláda Petra Nečase musí skončit

Celou soudní při neváhal Bárta označit jako politický proces proti jeho osobě, který měl za cíl jej na dva roky vytrhnout z vrcholové politiky. Pokud bude Bártovo jméno nakonec skutečně očištěno, nebude prý váhat kandidovat do čela strany Věcí veřejných a spolu s ní pak udělat vše, co bude v jejich silách, aby vláda Petra Nečase skončila. „Musíme pokorně přispět ke změně politického systému tak, jak navrhoval ekonom Pavel Kohout nebo senátor Tomio Okamura,“ prohlásil.

Chce docílit především toho, aby se už nemohlo nikdy opakovat to, co se stalo jeho osobě nebo Petru Lessymu, bývalému policejnímu prezidentovi. „Kriminalizace a diskreditace je nástroj kmotrů, aby nemohlo dojít ke změnám. Musíme proti nim bojovat,“ pronesl Bárta rozhodně.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …