Bártovo zatčení údajně souvisí s „Kolibříkem a Mazánkem“

01.11.2013 14:14

Další možnost v kauze zadrženého Víta Bárty. Nemusí prý souviset s policejním prezidentem Petrem Lessym, jak tvrdil server PrvníZprávy.cz, ale s lobbistou Romanem Janouškem, resp. s dobře známým únikem odposlechnutých hovorů mezi Romanem Janouškem a exprimátorem Prahy Pavlem Bémem (ODS). Informuje o tom deník Právo.

Bártovo zatčení údajně souvisí s „Kolibříkem a Mazánkem“
Foto: Archiv
Popisek: Mobilní telefon - ilustrační foto.

„Citlivé záznamy hovorů známého pražského lobbisty například s někdejším primátorem hlavního města Pavlem Bémem, které unikly do médií loni na jaře, pořídila v roce 2007 Bezpečnostní informační služba, pro kterou Petržílek před svým nástupem k protikorupční policii pracoval,“ připomíná deník.

Jde o odposlechy, v nichž se oba muži oslovovali Kolibříku a Mazánku a týkaly se jednání Magistrátu hl. města Prahy. Spolu s Bártou byl zadržen také Jan Petržílek, který přešel z BIS k policii právě v době, kdy k úniku informací došlo. Petržílek ihned obdržel vedoucí pozici, ze které měl přístup k řadě informací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…