Bělobrádek se brání: S mými cestami do Ameriky je to úplně jinak

20.05.2016 20:30

Vicepremiér Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) se velmi rozzlobil na MF Dnes, kterou vlastní jeho vládní kolega a stávající ministr financí Andrej Babiš (ANO). Šéfovi lidovců se ani trochu nelíbilo, jak deník informoval o jeho cestě do Spojených států.

Bělobrádek se brání: S mými cestami do Ameriky je to úplně jinak
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda vlády Pavel Bělobrádek

V komentáři pro server Aktuálně.cz se Bělobrádek důrazně ohradil proti tomu, jak redaktorka MF Dnes informovala o jeho zatím poslední cestě do Spojených států. „Zásadně odmítám nepravdy, které publikovala MF DNES. Reportérka deníku měla k dispozici odpovědi na její otázky, které však v textu nepoužila a navíc uvedla, že jsem neodpověděl,“ zlobí se Bělobrádek.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Zdůrazňůje, že od počátku svého funkčního období byl za velkou louží čtyřikrát, resp. teď je tam po čtvrté. Jen jednou šlo o cestu organizovanou přímo pro něj. V ostatních případech byl jen členem delegace, která byla sestavena kvůli někomu jinému. Jednou zastupoval premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) na jednání OSN. Všechny tyto cesty byly a jsou v souladu s pravidly financování cest do zahraničí.

Při své první cestě byl Bělobrádek součástí delegace premiéra Sobotky u příležitosti odhalení busty Václava Havla v americkém Kongresu. Při druhé cestě vystoupil na půdě OSN, kde zastupoval již zmíněného premiéra. Teprve třetí cesta do Spojených států byl tou cestou, kde byl Bělobrádek ústřední postavou. Současnou čtvrtou cestu pořádá Poslanecké sněmovna, a to na popud poslanců ANO. A novináři jsou o každé z těchto cest informováni. Ví tedy, proč politici jezdí do USA a co tam dělají.

Celý komentář najdete zde

„Z výše uvedeného je zřejmé, že titulní článek MF DNES má lživý už titulek, neboť jsem do USA podnikl pouze jednu samostatnou cestu, což si mohla autorka snadno zjistit i sama. Dále článek obsahuje zásadní nepravdy, zejména týkající se údajných nákladů cest (např. současnou cestu pořádá PS). Vzhledem k tomu, že text se zakládá na nepravdách a spekulacích, zato naprosto vynechává zásadní a známý fakt, že iniciátory nynější cesty do USA byli poslanci ANO, nemohu se zbavit dojmu, že jde o účelový politický útok média vlastněného předsedou hnutí ANO 2011,“ uzavírá vicepremiér.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …