Bělobrádek to schytává od straníků. Myslí prý jen na svůj mamon

25.12.2013 12:32

Mnozí řadoví členové KDU-ČSL si stěžují na svého předsedu Pavla Bělobrádka. Informovaly o tom Krajskélisty.cz, podle nich jim vadí zejména to, že jejich šéf myslí pouze na vlastní prospěch a touží po dalších funkcích a příjmech.

Bělobrádek to schytává od straníků. Myslí prý jen na svůj mamon
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

„Pan předseda bere neuvěřitelné peníze a pořád mu to nestačí, přece není možné, aby žil člověk v souladu s Bohem a takto dychtil po mamonu," stojí v dopise redakci Krajskýchlistů.cz, který napsal zastupitel lidovců z východních Čech. Jméno ale neuvedl.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

„To rozhodně není hřích, abych upozornil, že jde o nemravnou činnost a jako s takovou musíme v rámci možností bojovat. Pan předseda má kolem sebe hrstku věrných a zbytek je pod jeho rozlišovací schopnost. Když například měl kampaň v Hradci Králové na nádraží, tak na nás členy téměř zapomněl. Nevím, ale toto náš Pán nechce," dodal.

Pavel Bělobrádek je poslanec Parlamentu České republiky, zároveň budoucím ministrem zemědělství a navíc je místopředseda Poslanecké sněmovny. Plat poslance byl od doby vzniku zákona vázán na platy státních úředníků tím, že platová základna byla v relaci na nejvyšší stupeň platového tarifu. Od 1. ledna 2011 do 31. prosince 2014 činí dle zákona platová základna pro zákonodárce 51 731 korun, k čemuž nutno přičíst ještě náhrady ve výši dvaceti tisíc korun.

Vydělá více než prezident

Místopředsedovi komory Parlamentu (tedy Poslanecké sněmovny i Senátu) se měsíční mzda zvyšuje o koeficient 0,98, tedy jde o necelých 103 tisíc měsíčně. V roli ministra bude brát více jak 122 tisíc korun měsíčně. Kromě toho se všem ministrům proplácí náklady na pracovních cestách, disponují automobily s řidičem, ministerský předseda má nárok i na služební byt.

Celkem si tak Bělobrádek přijde na více jak 220 tisíc korun měsíčně. Jen pro srovnání, prezident republiky Miloš Zeman bere okolo 180 tisíc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…