Bernd Posselt: Odsun byla čistka. Češi to plánovali. My vyhnaní a Vánoce, to je speciální

24.12.2020 16:43

Čtyři svíčky na věnci rozžehl i předák sudetských Němců Bernd Posselt. Mluvil o Bohu a o domovu. Ale také o tom, jak probíhal odsun Němců z Československa. Podle něho se jednalo o „plánovanou etnickou čistku“. Proč? Protože Češi s odsunem čekali.

Bernd Posselt: Odsun byla čistka. Češi to plánovali. My vyhnaní a Vánoce, to je speciální
Foto: reprofoto: vysílání ČT
Popisek: Bernd Posselt.

Poslední adventní neděli slavil i předák sudetských Němců, Bernd Posselt a natočil při té příležitosti i video. Jak si všímá server Forum24, Posselt se ve videu věnoval i odsunu sudetských Němců. „Nebyla to žádná spontánní pomsta, byla to chladnokrevně plánovaná etnická čistka,“ prohlásil. Že šlo o plánovanou etnickou čistku zdůvodnil časovou prodlevou, která údajně svědčí o tom, že nešlo o pomstu způsobenou hněvem, ale právě o plánovanou čistku. Dodejme ovšem, že tzv. divoké odsuny probíhaly už před organizovaným odsunem.

Anketa

Kdo by se Vám po diskutovaném odchodu Petra Dvořáka z ČT líbil v jejím čele?

hlasovalo: 13886 lidí

Mluvil i o významu vánočních svátků. „Zrovna my, kteří jsme trpěli kvůli nenávisti, vyhnání, odtržení nebo jsme tímtéž vývojem v naší historii, žel Bohu, formou nacionalismu prošli, víme, jak neuvěřitelně důležité jsou pojmy dialog, přátelství, láska k bližnímu a pospolitost. A Vánoce jsou svátky, v nichž nám Bůh z lásky k nám lidem nabízí rozmluvu, dialog,“ dodal.

„Právě lidé, kteří ve své osobní nebo rodinné historii museli zažít ztrátu domova, že byl někdo ze svého domova násilně vyhnán, mají k domovu zvláště niterný vztah. A právě advent a Vánoce jsou čas, kdy se lidé doma scházejí kolem adventního věnce a světla vánočního stromku, kolem světla, které seslal Bůh na temný svět,“ řekl. V roce 2021 tomu bude 75 let od poválečného odsunu Němců.

Editor Fora 24 David Horák také nezapomenul zmínit, že v závěru vzpomněl Bernd Posselt i brněnskou Pouť smíření, která dle něj „vyjadřuje protest mnoha Čechů, a zejména mladých Čechů, proti vyhnání a ozřejmuje, že směřujeme k lepší budoucnosti“. V podobném duchu promluvu prý i zakončil, neodpustil si ale poznámku, že „někteří by byli docela rádi“, kdyby sudetští Němci zmizeli. Vzápětí ale dodal, že většina si uvědomuje, že bez nich by v takovém případě ona „pestrá Evropa byla chudší“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Shodujeme se, Rusové se vyčerpali, mají obří ztráty.“ Britský analytik, který loni věštil průlom

21:25 „Shodujeme se, Rusové se vyčerpali, mají obří ztráty.“ Britský analytik, který loni věštil průlom

Podle obranného analytika a strategického konzultanta z Velké Británie Nicholase Drummonda se „klube…