Biden je v Polsku. Schůzku s Dudou narušilo nouzové přistání polského prezidenta

25.03.2022 16:33

Americký prezident Joe Biden v pátek přiletěl do polského Řešova, aby se svým polským protějškem Andrzejem Dudou jednal o situaci spojené s válkou v sousední Ukrajině. Setkání obou prezidentů narušila technická závada stroje polského prezidenta a následné nouzové přistání zpět ve Varšavě.

Biden je v Polsku. Schůzku s Dudou narušilo nouzové přistání polského prezidenta
Foto: Repro Youtube
Popisek: Americký prezident Joe Biden při projevu o stavu Unie

Anketa

Má NATO vyslat na Ukrajinu mírové sbory?

2%
97%
hlasovalo: 26655 lidí
Letadlo polského prezidenta mělo technické problémy již krátce po vzletu z Varšavy, a po několika minutách letu tak nouzově přistálo zpět v polské metropoli.

Vedoucí Dudovy kanceláře Pawel Szrot agentuře Reuters řekl, že polskému prezidentovi nehrozilo žádné nebezpečí.

Kvůli nečekané události se americký prezident rozhodl přesunout původní plán návštěvy, který měl s Dudou absolvovat, a čas čekání na setkání se svým polským protějškem vyplnil návštěvou 82. výsadkové divize americké armády, která je v Řešově umístěna v rámci ochrany východního křídla Aliance ze strany NATO.

Po přistání náhradního letu s polskou delegací se Biden chystá setkat s ukrajinskými uprchlíky, kterých přišlo od začátku války do Polska přes dva miliony.

Právě uprchlická vlna bude i jedním z hlavních témat řešených ve Varšavě, do níž mají oba státníci dorazit v sedm hodin večer.

Trasa letu polské delegace:

Návštěva amerického prezidenta v Polsku bude pokračovat i v sobotu, kdy přímo ve Varšavě navštíví polský národní stadion, jenž je hlavním uprchlickým centrem v zemi.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

8:20 Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

Není dobré, pokud tajné služby používají média k „únikům“ ze svých dokumentů, varuje generál a bezpe…