Biskupové v Polsku chtějí léčit gaye a lesby ve speciálních zařízeních, aby získali „správnou“ orientaci

01.09.2020 19:32

Podle polských katolických biskupů je jiná než heterosexuální orien­tace nemoc. Tamní členy komunity LGBT (lesby, gayové, bisexuální a transgender osoby) proto chtějí léčit ve svých zařízeních, a ve spolupráci se státem jim tak chtějí umožnit získat „správnou“ sexuální orientaci, píší Novinky.

Biskupové v Polsku chtějí léčit gaye a lesby ve speciálních zařízeních, aby získali „správnou“ orientaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pochod hrdosti gayů a leseb Prague Pride. Účastnili se i zástupci velvyslanectví USA nebo primátorka Adriana Krnáčová

Většina příslušníků LGBT komunity v Polsku má naopak pocit, že trpí diskriminací, ne nemocí. „Nechtějí léčení, ale respektování své odlišnosti. To v demokratických státech vůbec není považováno za přehnaný požadavek,“ reagoval na dokument biskupů liberální týdeník Polityka.

Dokument polských biskupů má 27 stran. Zdůrazňují v něm, že PBK se rozhodla zřídit vlastní speciální léčebná zařízení a poradny „na pomoc komunitám LGBT“ ve všech 27 polských diecézích. „Chtějí tam například z homosexuálů dělat heterosexuály, což je však stejně nesmyslné, jako měnit heterosexuály na homosexuály,“ sdělil v TVN24 přední polský sexuolog Zbigniew Izdebski.

Léčení homosexuality či jiné neheterosexuální identity je podle něj nejen nevědecké, ale i škodlivé. V Polsku je v současnosti přes sto měst a obcí, jež tvoří asi třetinu země, které místní samosprávy prohlásily za „zóny bez LGBT“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…